Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Budapesten mutatják be José Cura első operáját

Budapesten mutatják be José Cura első operáját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

José Cura Montezuma és a rőthajú pap című vígoperájának ősbemutatója január 29-én lesz a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével a Zeneakadémián.

Az argentin tenor és karmester a 2019/2020-as évadtól a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze. A bemutatót a szerző maga vezényli, az opera főszereplője, Matias Tosi bariton Argentínából érkezik.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
José Cura: „A közönség már megszokta, hogy több szerepben találkozhat velem”

Az opera alapjául Alejo Carpentier Concierto Barroco című regénye szolgált, amely Vivaldi Montezuma című operájának születéséről szól. Különleges a mű, hiszen nemcsak az opera születéséről szól, hanem egy szürreális történet is egyben, amelyet egy kubai író kisregényben fogalmazott meg. Az író fantáziáját megmozgatta az a tény, hogy egy olyan operáról van szó, amelynek sokáig nem tudtak a létezéséről, csak a szövegkönyv maradt fenn, és a zenei anyag a 20. században került elő.

A mű nagy elvárásokat támaszt a közreműködőkkel szemben, ezért nehézséget okozott megtalálni azokat a művészeket, akik képesek a kihívásoknak megfelelni. Az opera különleges feladatokat ró az énekes szólistákra, összesen 19 szereplője van, és nem elsődlegesen operai hangokra és operai teljesítményekre van szükség, hanem összművészeti feladatok megoldására.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X