Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy építkezési terület nyüzsgését idézi az Antal Gábor Trió új felvétele

Egy építkezési terület nyüzsgését idézi az Antal Gábor Trió új felvétele

Új videóval jelentkezik a népszerű fúziós jazzegyüttes, az Antal Gábor Trió. Az Antal Gábor által komponált, tempós és izgalmas Construction Site címe több jelentést hordoz magában: egyrészt a szerzemény különböző, kisebb egységekből épül fel, másrészt a szerző saját bevallása szerint a fő dallammotívum hangulata egy építkezési terület nyüzsgését idézi.

- hirdetés -

Gábor a koncerteken mindig fel is teszi a kérdést, hogy a közönségben akadnak-e olyan hallgatók, akik a szám hallgatása közben szintén toronydarukra vagy munkagépekre gondolnak, de mindezidáig nem érkezett megnyugtató válasz. A rockot a funkkal, a fusionnel, az atmoszférikus, filmzenét idéző muzsikával és a jazzel ötvöző trió második, Storm Dance című lemeze 2019 őszén jelent meg, amelyhez az élő feljátszás során Fekecs Bence készített livesession videót a Pannónia Stúdióban. Így a Winter Colors című, Ávéd János vendégszereplésével készült szám és videó után ez a második, az új lemezhez köthető klip.

A Construction Site videoklipet Fekecs Bence készítette.

- hirdetés -

A zenekar idén januárban ismét óriási megtiszteltetésnek örvendhetett, ugyanis Tompos Kátya és Hrutka Róbert közös zenekara mellett ők is megkapták a Hangvilla díjat, ennek értelmében pedig – a kitüntetésen túl – a trió felléphetett a veszprémi Hangvillában, ahol az egyéni koncerteken túl az összes előadó közösen is zenélt.

Az Antal Gábor Trió 2016-ban alakult. Első, csak saját szerzeményeket tartalmazó, Whirl című lemezük 2017 elején jelent meg. Még ugyanebben az évben a zenekar első helyezett lett a kolozsvári Jazz in the Park nemzetközi zenei versenyen, és két héttel később közönségdíjat kapott a budafoki pincejárat által meghirdetett versenyen. 2018 elején a trió a Müpa meghívására fellépett a budapesti Jazz Showcase-en. 2018 végén a zenekar különdíjat kapott a Magyar Jazz Szövetség jazzcombo versenyén, valamint extra különdíjat nyert a balatonboglári Laureate World Jazz versenyen, amelynek értelmében 2019-ben felléphetett Hollandiában, az Amersfoort Jazz Festivalon. Ugyancsak 2019-ben a trió 20 másik formációval együtt, de egyedüli instrumentális zenekarként kiérdemelte az NKA Hangfoglaló támogatását, melynek köszönhetően elkészülhetett a második lemez Storm Dance címmel, amihez két videoklip is készült.

Storm Dance című lemezüket a Budapest Jazz Clubban mutatták be teltház előtt.

A zenekar mindeközben aktívan koncertezik. Az Amersfoort Jazz Festival mellett fellépett a Debreceni Bor és Jazznapokon, a Boglár Jazz Fesztiválon, a temesvári JazzTM-en, a bécsi Balassi Intézetben, a Paloznaki Jazzpikniken, a Szentendrei Borfesztiválon, játszottak a Kossuth téren a Parlament kapujánál, illetve a Magyar Jazz Napján a Budavári Palotában, és több ízben élőben a Magyar Televízióban és a Jazzy Rádióban.

A formáció zenei mottója, hogy a rockzene energikusságát a funkzene dögösségével kapcsolja össze, mindezt progresszív ritmikai-metrikai és harmóniai megoldásokkal élénkítse, de hangulatában a modern, mainstream jazztriók világát idézze némi humorral, öniróniával és elmélyültséggel.

A trió tagjai:

Antal Gábor (Boggie, Melodika Project, ATMO) – billentyű

Szentgallay György (Rácz Gergő, Lilo Upright, Kodály Spicy Jazz) – basszusgitár

Fekecs Ákos (Fekecs Ákos Project, Loyal, Duohh, ATMO) – dob

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.