Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ma lenne 57 éves Gesztesi Károly

Ma lenne 57 éves Gesztesi Károly

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

56 éves korában, 2020. január 4-én meghalt Gesztesi Károly. A színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. A színész félreállt a kocsijával, de hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, már nem tudták megmenteni az életét.

- hirdetés -

Gesztesi Károly, az egyik legismertebb magyar szinkronszínész, Tóth Károly néven 1963-ban született Budapesten. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt, ezt követően szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, majd a Vígszínház társulatának tagja lett. 1998 óta szabadfoglalkozásúként dolgozott. Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint például a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X