Papageno Radio
Színház Ezeket a musicalfilmeket várhatjuk 2020-ban a mozikban

Ezeket a musicalfilmeket várhatjuk 2020-ban a mozikban

Ebben az évben is több zenés filmet láthatunk a mozikban, van, amelyiknél már a magyarországi bemutató időpontját is tudjuk.

Bár már néhány mozi premier előtt játszotta, január 16-án lesz a Judy Garland életének utolsó hónapjait feldolgozó Judy hivatalos bemutatója Magyarországon. (Az énekesnő különleges és tragikus karrierjéről ide kattintva olvashat.) A címszerepet Renée Zellweger alakítja, akit az Oscarra is esélyesnek tartanak.

Májusban várható a Covers (magyar cím még nincs), a zeneszerző Lesley Barber, a rendező a Mr. Robot sorozatban is dolgozó Nisha Ganatra. A történet egy feltörekvő zenei producerről szól, aki egy legendás énekes asszisztense, és megpróbálja egyeztetni az asszisztensi munkát a producerséggel.

Lin-Manuel Miranda nevét a Hamiltonnak köszönhetően ismerték meg a Broadway utcáin túl is. (Ezért menthette meg a város egyik leghíresebb könyvesboltját, ahogyan azt épp egy éve írtuk meg.) A New York peremén-t (eredetileg: In the Heights) 2008-ban mutatták be, musical akkor elnyerte a Tony-díjat a legjobb eredeti zenéért és a legjobb musicalprodukcióért, Grammyvel ismerték el az musical lemezváltozatát. Hollywood bizalmához azonban nem volt elég ez a kassza- és szakmai siker, csak az alapító atya életét feldolgozó, a mainstream popzenét is használó Hamilton nyitotta meg a stúdiókvezetőkhöz az utat. A filmet augusztustól láthatják a magyar mozikban, természetesen Miranda is játszik benne.

Ide kapcsolódik:
Steven Spielberg rendezi Bernstein West Side Storyjának új filmadaptációját

1961 után ismét megfilmesítik a West Side Story, amelyet ezúttal Steven Spielberg rendez. A rajongók számára sok újdonságot tartogat majd ez a változat, hiszen nem remake-ről van szó, a forgatókönyvet ugyanis a színpadi változathoz hűen készíti Tony Kushner. Egy másik Rómeó és Júlia-parafrázist (Prince of Cats) is várhatunk jövőre: Spike Lee egy 80-as évekbeli képregényt dolgoz fel musicalfilmként.

Az Everyone’s Talking About Jamie egy Londonban nagy sikerrel futó musical, amelynek főhőse egy sheffieldi fiú, akit a transzvesztita előadó-művészet világa vonz. A Billy Elliot találkozása a Kinky Bootsszal, mondják róla avatott szakemberek.

A Házassági történet 2019-ben pozitív kritikákat kapott. Aki ezt a filmet szerette, valószínűleg jegyet vált ismét, hiszen a Leos Carax rendezte Annette-ben Adam Driver szintén egy házassági történetben látható, viszont énekelni fog, mégpedig Marion Cotillard partnereként.

(Via Port.hu, Guardian)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!