Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hét új kiállítás szerepel a Ludwig Múzeum idei programjában

Hét új kiállítás szerepel a Ludwig Múzeum idei programjában

Hét új kiállítás – Konok Tamás és Waliczky Tamás munkái, valamint több csoportos és gyűjteményes tárlat – szerepel a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum idei programjában.

- hirdetés -

Fabényi Julia igazgató a Ludwig Múzeum évnyitó sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2019-ben nyolc időszaki és nyolc pop-up kiállítást rendeztek, valamint három tárlatot külföldön,  Rómában, illetve a Velencei Biennálén.

A múzeum 106 ezer látogatót fogadott, 530 programot tartott összesen 13 500 résztvevővel, a gyűjtemény pedig 25 műtárggyal gyarapodott 2019-ben.

- hirdetés -

A Ludwig Permanens forradalom című tárlata tavaly elnyerte a New York-i Global Fine Arts Awards legjobb kortárs kiállítás közönségdíját, Magyarországon pedig az intézmény Múzeumpedagógiai Nívódíjat kapott, továbbá jelölést az Év múzeuma díjra. Art Transfer névvel saját múzeumszakmai elismerést is alapítottak.

Ide kapcsolódik:
A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte a Global Fine Art Awards közönségdíját

Január 24-től látható a The Dead Web – The End című kiállítás, amely az internet elképzelt összeomlásának társadalmi, gazdasági és kulturális hatásait vizsgálja a kanadai Molior médiaművészeti szervezettel együttműködésben. A Velencei Biennálén tavaly bemutatott magyar projekt, Waliczky Tamás Képzelt kamerák című tárlata február közepétől lesz látható a Ludwig Múzeumban. A kiállítás, amely Olaszországban nagy sikerrel szerepelt, huszonhárom, digitális technikával tervezett, de analóg módon működő fantáziakamerán keresztül gondolkodtat el a technikai fejlődés, a látás és a képrögzítés összefüggéseiről.

A Képzelt kamerák című tárlat a Velencei Biennálén – forrás: Ludwig Múzeum

Slow life – Az élet lassú tempóban címmel egy nemzetközi csoportos kiállítás keresi a választ április közepétől napjaink égető globális kérdéseire a fenntarthatóság irányába mutató javaslatokkal. Időgép címen új válogatás nyílik a Ludwig saját gyűjteményéből, majd a Deutsche Telekom kortárs gyűjteménye mutatkozik be egy 35 művész 60 munkáját felvonultató válogatáson keresztül.

Slow life – a fotó Erdei Krisztina projektjéből származik. Forrás: Ludwig Múzeum

Az idén 90 éves Konok Tamást a legújabb munkáiból összeállított válogatással ünnepli a múzeum szeptember 24-től, az idei kiállítási programot pedig egy rendhagyó tárlat, Barabási László projektje zárja, melyben a hálózatkutatás fizikus „atyja” síkban és térben megfogalmazott munkákkal, hálózattérképekkel, „adatszobrokkal” mutatja meg a

jelenségek és dolgok sokszor rejtett összefüggéseit.

A május végén nyíló 17. Velencei Építészeti Biennáléra a Ludwig Múzeum Kovács Dániel kurátor és csapata Othernity című projektjét viszi, amely tizenkét emblematikus budapesti modern épületet dolgoz fel tizenkét fiatal közép- és kelet-európai építésziroda megközelítésében.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.