Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ingyen színházjeggyel jutalmazza Bécs a tömegközlekedőket

Ingyen színházjeggyel jutalmazza Bécs a tömegközlekedőket

A bécsi önkormányzat új mobilalkalmazást mutatott be, amellyel az autójuk helyett a gyaloglást, a kerékpárt vagy a tömegközlekedést választók ingyen színházjegyet vagy múzeumi belépőt kaphatnak.

Az osztrák kormány 2040-re szeretne teljesen karbonsemlegessé válni.

- hirdetés -

Kulturális élménnyel szeretnék jutalmazni a CO2-kibocsátás csökkentését Bécsben. Az erre kifejlesztett applikáció alapja egy követőrendszer, amely felismeri a közlekedési módokat, és képes megmutatni, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg használatuk által a gépkocsikhoz képest.

Minden megtett 20 kilométernyi út szén-dioxid-kibocsátás megtakarítása ún. „kulturális zsetonra” jogosítja fel a járművét otthon hagyó autóst.

- hirdetés -

A zsetonokat négy kulturális intézménybe – egy-egy múzeumba, kiállítóterembe, koncertterembe és színházba – szóló jegyre lehet beváltani. A féléves tesztidőszak február 26-án kezdődik mintegy ezer felhasználóval.

Az osztrák főváros napi 1 eurós áron biztosít hatékony tömegközlekedést 1,8 millió lakosa számára, amennyiben éves bérletet váltanak. Ennek köszönhetően Bécsben mára több az éves metró-, busz- és villamosbérlet, mint a bejegyzett gépkocsik száma.

(Via Index)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.