Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jeremy Irons lesz a Berlinale zsűrijének elnöke

Jeremy Irons lesz a Berlinale zsűrijének elnöke

A nemzetközi filmes és színházi világ egyik legjelentősebb művésze, Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál zsűrijének elnöke.

„Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam, hogy én vállalhatom a 2020-as Berlinálé zsűrielnökének tisztjét – egy olyan fesztiválét, melyet már hosszú évek óta csodálok és mindig örömmel látogattam. Berlinbe jönni a fesztiválra különleges érzés: nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy visszatérjek ebbe a nagyszerű városba, hanem hogy megnézhessem ezeket a válogatott filmeket és megtárgyaljam őket kollégáimmal” – fejtette ki a színész.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Helen Mirren kapja a Berlinale Arany Medve-életműdíját

Jeremy Irons számos mozis és televíziós produkcióban bizonyított, munkái során sok nemzetközi rendezővel dolgozott együtt, köztük David Lynchcsel, Ridley Scottal, Volker Schlöndorffal, Bernardo Bertoluccival és sok más alkotóval.

A művész először 2011-ben érkezett vendégként a Berlinéléra, a Krízispont című film főszereplőjeként. Irons számára a világhírnevet az Utolsó látogatás című sorozat és A francia hadnagy szeretője című film hozta meg 1981-ben. Filmes karrierje előtt színházi színészként volt ismert, többek között a londoni West Enden. A Royal Shakespeare Company tagjaként filmes sikerei után is hű maradt a színpadhoz.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X