Papageno Radio
Intermezzo Nagy sikerrel zárult Medveczky Ádám és a MÁV Szimfonikusok közös kínai turnéja

Nagy sikerrel zárult Medveczky Ádám és a MÁV Szimfonikusok közös kínai turnéja

Az együttes néhány napja érkezett haza közel kéthetes fellépéssorozatáról, melynek pekingi koncertje az országaink diplomáciai kapcsolatának 70 éves évfordulójára szervezett ünnepségsorozat záróeseménye volt.

A MÁV Szimfonikus Zenekar hét koncertet adott Kína öt városában nyolc nap alatt az elmúlt két hétben. A turné apropója, a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok kerek évfordulója, mely egybeesik a Kínai Népköztársaság megalakulásával, hiszen 1949-ben, éppen 70 éve vette kezdetét.

Ide kapcsolódik:
Daniel Boico: „Készen állok, hogy megbecsültebbé tegyük a MÁV Szimfonikusokat”

A zenekar december 28-i koncertje ezen ünnepségsorozat nagy presztízsű záróünnepsége volt. A hangversenyen jelen voltak a Pekingi Magyar Nagykövetség munkatársai is. Az együttes ezután a Peking melletti Tiencsinben adott két nagy sikerű koncertet, majd 31-én és az újév első napján a tajjüani Shangxi Grand Theaterben léptek fel. Egy nappal később pedig a tartományi fővárosban, Csangsában szerepeltek programjukkal, hogy azután a turné utolsó állomásán a sanghaji operaházban zárják a fellépéssorozatot.

A hangversenyek valamennyi helyszínén hatalmas és korszerű koncertteremben látták vendégül a magyar együttest kínai vendéglátóik, ahol minden alkalommal teltház előtt játszottak a helyi közönségnek. A hangversenyek programján kizárólag magyar szerzők művei szerepelnek.

Bartók Béla, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Ránki György, Erkel Ferenc zenekari művei mellett, a januári koncerteken az újév tiszteletére a program kiegészült néhány Strauss művel is. Az együttest valamennyi előadáson Medveczky Ádám vezényelte.

A zenekar tagjai rövid pihenő után folytatják a munkát, hiszen január 9-én a Zeneakadémián lépnek színpadra, részben a Kínában is játszott magyar programmal. A Medveczky Ádám vezetésével, Balassa Sándor: Magyar táncok, Viski János: Hegedűverseny, Dohnányi Ernő: Szimfonikus percek, Ránki György: Pomádé király új ruhája 1. szvit lesz műsoron, közreműködik Ábrahám Márta hegedűművész.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!