Papageno Radio
Intermezzo Sanghajban ad koncertet Miklósa Erika

Sanghajban ad koncertet Miklósa Erika

Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és Horváth István tenor lép színpadra január 21-én a magyar kultúra napja alkalmából tartandó koncerten Sanghajban, az ottani főkonzulátus szervezésében.

A főkonzulátus immár 5. alkalommal rendezi meg a koncertet Sanghajban, a Hudec László tervezte Moore-emléktemplomban. A főkonzulátus közleménye felidézi, hogy Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa hagyományteremtő céllal 2016-ban rendezte meg az első magyar kultúra napi újévi koncertjét az Angelica Leánykar vendégszereplésével. A külképviselet azóta minden évben minőségi programmal ünnepli a magyar kultúra napját, és mutatja be hazánk kiemelkedő kulturális értékeit. Mint írják, 2017-ben Vásáry André operaénekes, 2018-ban az Egri Érseki Fiúkórus, 2019-ben a MusiColore Énekegyüttes adott teltházas koncertet a Moore-emléktemplomban.

Ide kapcsolódik:
Miklósa Erika is mesterkurzust tart a Cziffra Fesztivál keretében

A közlemény szerint a minden évben kiemelt érdeklődéssel kísért eseményen jelentős számban vesznek részt Sanghaj vezetői, a régió meghatározó vállalatainak vezetői, a kulturális élet véleményformáló képviselői, üzletemberek és a diplomáciai testület tagjai.

Az ingyenes koncert helyszíne az eredetileg 1887-ben épített metodista templom, amelyet 1929-ben Hudec László tervei alapján alakították át. A templom nevét J. M. Moore-ról kapta, aki 1890-ben lánya emlékére egy nagyobb támogatást ajánlott fel az egyháznak.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!