Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új, Térey Jánosról elnevezett ösztöndíjat hirdetnek

Új, Térey Jánosról elnevezett ösztöndíjat hirdetnek

A tervek szerint a magyar kultúra napján, január 22-én indítja el új, Térey Jánosról elnevezett alkotói ösztöndíját a Petőfi Irodalmi Múzeum.

- hirdetés -

Az ösztöndíjasok jelölésére felkért írószakmai szervezetek, a Magyar Írószövetség, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata, Magyar PEN Club, Szépírók Társasága, más hazai és határon túli intézmények, könyvkiadók, irodalmárok és irodalomtörténészek közül 36-an vették részt a kiválasztási folyamatban, amelynek eredményeként összesen 337 személy neve került a jelöltlistára – olvasható a PIM közleményében.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ari-Nagy Barbara: „A Lót-téma nagyon Téreynek való”

A jelöltek közül a kuratórium választja ki azt a 30 személyt, akik a következő években az alkotói középgenerációhoz tartozó, 35 és 65 év közötti írók, költők részére juttatott díjazásban részesülnek. A kuratóriumot a tavaly elhunyt költő, drámaíró özvegye, Harmath Artemisz vezeti.

Ide kapcsolódik:
Demeter Szilárd marad a PIM élén

A közleményben beszámolnak arról is, hogy a digitális tartalomszolgáltatások fejlesztésének sorában a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) könyvtárát 100 posztumusz tag teljes életművével tervezi bővíteni a múzeum. A jelölésre felkértek összesen 348 jogdíjas magyar alkotó: írók, költők, irodalomtörténészek felvételére tettek javaslatot. A bővítéssel a DIA honlapján ingyenesen elérhető művek száma néhány éven belül a jelenlegi kétszeresére emelkedik – írják.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X