Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újrahasznosított ablakokból épített magának házikót egy amerikai művészpár

Újrahasznosított ablakokból épített magának házikót egy amerikai művészpár

Lilah Horwitz és barátja, Nick Olson 2012-ben, valahol egy erdei tisztáson, Nyugat-Virginiában, a sátruk mellett rögtönzött étkezőhelyen, egy fazék gőzölgő gyorsrizs fölött azon törték a fejüket, hogyan tudnának kiszállni a véget nem érő létharc és karrierizmus mókuskerekéből. 

- hirdetés -

Néhány hónappal később az épp olcsó konzerveken és instant árun élő pár saját kunyhót épített magának az erdőben, hogy „megalapozza” új, munkanélküli létét. Korábbi életükben mindketten művészként tevékenykedtek, Lilah tervezéssel, Nick pedig fotózással foglalkozott, aki szerint kategorizálás helyett egyszerűbb szimplán művészként definiálnia önmagát.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ez Olaszország legkisebb mozgó könyvtára

Nos, házuk cseppet sem szegényesebb, mint egy átlagos villaház, ha csak az adottságait nézzük, főképp, ha a kilátás vesszük figyelembe, ugyanis kis kunyhójuk homlokfala teljesen újrahasznosított, tehát mások által kidobott ablakokból készült, így a lehető legtöbb fényt enged be. A nap tulajdonképpen szinte a nappalijukban köszön le, körülöttük a nyugat-virginiai hegyek és egy kis tó. A házikó többi része egy közeli, elhagyott csűr faelemeinek újrafelhasználásával épült meg.

„Csupa ablak-ház” – forrás: theplaidzebra.com

Az építkezés teljes költsége körülbelül 500 dollár volt, és néhány hónapot vett igénybe a munka – ebben az árban benne van az is, hogy nincs sem áram, sem vízvezeték, és a földterület az Olson család tulajdonában van, ami természetesen drámai árcsökkentést jelentett a pár számára. Mindazonáltal a ház és maga az ötlet reményt ad azoknak, akik a „hálózaton kívül” képzelik el inkább az életüket, és a manapság egyre népesebb táborba gyűlő apró otthonok „függői” közé tartoznak.

A pár jelenleg Milwaukeeban él, és a házikót a városi nyüzsgés elől való menekülésként használják.

(Via The Plaid Zebra)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.