Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Müpa magazin A színész, aki Kurtág- és Eötvös darabokban is feltűnik - Molnár Piroska...

A színész, aki Kurtág- és Eötvös darabokban is feltűnik – Molnár Piroska a Müpában

Tekintélyes művészeti díjak (Kossuth-, Jászai Mari- és Prima Primissima), valamint egyéb elismerések sora (a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja) nyoma- tékosítja, amit persze élményeink alapján is tudunk: Molnár Piroska az ország egyik legjelentősebb színésznője.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

- hirdetés -

Így emlékszik rá mindenki, aki Kaposváron, a budapesti Katona József Színházban, esetleg a Nemzetiben vagy a Tháliában látta különböző szerepekben. Mozi- és tévéfilmek tucatjaiban élvezhettük alakításait a Szevasz, Verától a Hangyabolyig és az Árvácskától a Csinibabáig, illetve a Liza, a rókatündérig. Szellemes, de szemérmes nyilatkozó, kerüli a manírokat. Szókimondó, de sohasem harsány.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Mit gondol Molnár Piroska az internet világáról? – Videó

Vajon hogyan kerül Molnár Piroska a Jazzrajongók február 27-i műsorába, hogy feleljen Náray Erika kérdéseire? A kérdést részben talán megválaszolja életének néhány fontosabb epizódja. Tudni kell, hogy a fiatal színésznő még főiskolás korában fellépett az első Táncdalfesztiválon, vagyis az éneklés művészetétől már pályakezdőként sem idegenkedett. Később zenés darabokban (Csárdáskirálynő, Ármány és szerelem) is sikert aratott, és amit nem sokan tudnak róla: Kurtág György kérésére 2008-ban elvállalta a közreműködést a Beckett-szövegekre írt What is the Wordben (op. 30). Eötvös Péter Mese című darabjában szintén hallható a hangja.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.