Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Baráth Emőke is részt vesz a Concerto Budapest Mozart-napján

Baráth Emőke is részt vesz a Concerto Budapest Mozart-napján

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 1-jén, vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét. Kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében.

- hirdetés -

A legtöbb zenehallgatót biztosan megérintette már az a sejtés, hogy minél több zenével, stílussal, komponistával ismerkedik meg, annál evidensebbé válik számára Mozart zsenijének egyedülálló volta, muzsikájának kivételes magasrendűsége, szellemének isteni természete. Mozartért persze könnyű lelkesedni, de az igazi lelkesültségre meg kell érni – az előadóknak éppúgy, mint a közönségnek. Ehhez az érési folyamathoz igyekszik hozzájárulni immár több éve a Concerto Budapest Mozart-napja.

Ide kapcsolódik:
Az egyik legrangosabb francia fesztiválra kapott meghívást a Concerto Budapest

A műfaji kínálat szinte maradéktalan, a zongoradaraboktól a kamarazenén és a versenyműveken át egészen az operákig és a szimfóniákig terjed. A Mozart-zene olyan odaadó szólistái és karmesterei váltják egymást a színpadon, mint Baráth Emőke és Ránki Dezső, Keller András és Takács-Nagy Gábor, Spányi Miklós és Szűcs Máté.

A részletes program ide kattintva érhető el.

„Azok számára, akik szeretik a zenét és mélyen át is élik, egy újabb dimenzió, a világnak egy másik tartománya nyílik meg. Számomra a zene, leginkább Mozarté, a színek élménye mellett a legnagyobb öröm” – írta egy levelében Hermann Hesse. Ebben az örömben lehet része azoknak – akár több mint tíz órán keresztül is – akik március 1-jén az első tavaszi napot a Zeneakadémián, Mozarttal fogják eltölteni.

Ide kapcsolódik:
Ismét egy színpadon Baráth Emőke és Razvaljajeva Anasztázia

Albert Einstein, a 20. század legnagyobb hatású fizikusa szerint a mozarti zenének természeténél fogva mindig is léteznie kellett, az univerzum részét képezi és csak arra a mesterre várt, aki fel is fedezi. Ugyanígy gondolt a fizikai világ törvényeire is, a kozmosz harmonikus elvére, melyet csak meg kellett találni. Senkit se lepjen meg tehát az, ha a Mozart-napon, zenehallgatás közben rájön valamire. És még jól is érzi magát tőle…

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X