Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Éjszakánként ingyenesen látogatható a Louvre Leonardo-kiállítása

Éjszakánként ingyenesen látogatható a Louvre Leonardo-kiállítása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A párizsi Louvre nagy sikerű évfordulós Leonardo-kiállítása a tárlat utolsó napjaiban éjjel-nappal várja majd a látogatókat.

Az intézmény honlapja szerint február 21-én reggel kilenc órától február 24-én este hat óráig 81 órán át tart nyitva az itáliai polihisztor halálának 500. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás, amely ráadásul ingyen látogatható azok számára, akik este 9 óra és reggel 8:30 között akarják ezeken a napokon megtekinteni a tárlatot – olvasható a múzeum honlapján. A jegyek az interneten lesznek elérhetők február 11-től.

Ide kapcsolódik:
Leonardo-évfordulótól a hazai aukciós sikerekig – 2019 legfontosabb képzőművészeti eseményei

A Louvre illetékesei azzal számolnak, hogy mintegy 30 ezerrel több látogatható nézheti meg ily módon a kiállítást. Az október 24-én nyílt tárlatot hatalmas érdeklődés övezi, és bár az intézmény nem tett még közzé látogatói számokat, azt már a megnyitó előtt közölte, hogy elővételben 180 ezer jegyet adtak el

A Mona Lisa, Leonardo da Vinci leghíresebb műve, a Louvre egyik emblematikus műkincse nem látható a kiállításon, de a látogatók a tárlattól néhány lépésre megtekinthetik a múzeum leglátogatottabb termében.

Ide kapcsolódik:
A Mona Lisán próbálja ki először a Louvre a virtuális valóság technikát

Az életmű-kiállítás egy pedagógiai és szórakoztató forgatókönyv alapján épül fel: az uralkodók által védelmezett és ünnepelt itáliai mester sokrétű és saját korában is sokat kommentált személyiségén keresztül invitálja utazásra a látogatót, aki megismerkedhet mindazzal a sok legendával és könyvvel, amelyek Leonardo da Vincit az életében övezték. Nemcsak a mester alkotásai, hanem számos egyéb korabeli rajz és dokumentum, a reneszánsz más alkotóinak Leonardóhoz kapcsolódó remekművei is láthatók a tárlaton, amely virágzó korszakot idéz meg több mint félévszázaddal ezelőtt Firenzében, Milánóban, Mantovában, Velencében, Rómában és végül Franciaországban, ahol Leonardo da Vinci élete végét töltötte.

A kiállítás egyik különlegessége, ahogy infravörös lámpák segítségével bemutatja a festmények alkotásának különböző szakaszait.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X