Papageno Radio
Intermezzo Jövőre nyílhat meg a Magyar Zene Háza

Jövőre nyílhat meg a Magyar Zene Háza

Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, a térszint alatti terekben pedig már előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák, a Liget Budapest projekt keretében épülő intézmény így 2021 második felében megnyithatja kapuit a látogatók előtt.

Az egykori Hungexpo irodaházak helyén egyedülálló komplexitású zenei központ jön létre – hangsúlyozta az épület február 4-i sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Ide kapcsolódik:
Az ingatlanszakma rangos díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Baán László elmondása szerint a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szou által tervezett, hármas funkciójú épület egyaránt szolgál majd állandó és időszaki kiállítások otthonaként, fogad be zenei eseményeket és működik zenepedagógiai központként, a zenei beavatás színtereként.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója hozzátette: a szinte zéró emissziós épület fűtését 120 talajszonda, hűtését pedig távhűtés fogja biztosítani, melyet a szomszédos műjégpálya szolgáltat majd. A beruházásnak köszönhetően a Liget látogatói egy 10 ezer négyzetméteres, eddig elzárt területet kapnak vissza, melyből mintegy 2700 négyzetméteres alapterületen épül fel a Magyar Zene Háza – közölte.

Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője kiemelte: az intézmény a zenét közösségi élményként fogja bemutatni, és nem csupán a klasszikus műfajokat, hanem a zene minden ágát vizsgálja majd.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!