Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Anne Frank története és egy újító szellemű táncjáték kerül a Budapesti Operettszínház...

Anne Frank története és egy újító szellemű táncjáték kerül a Budapesti Operettszínház műsorára

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Két egyfelvonásos darabot mutat be egy estén a Budapesti Operettszínház: az Anne Frank naplója című monooperát és A képfaragó című táncjátékot február 15-től játsszák a Raktárszínházban.

Kiss-B. Atilla főigazgató a színház február 13-i sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kettős bemutató jelentős továbblépés az operettszínház életében, hiszen műfaji kitérőt tesznek. Grigori Fried Anne Frank című monooperájának címszereplője Süle Dalma, karmestere Pfeiffer Gyula, rendezője Rátóti Zoltán, aki kiemelte: a mű és az előadás is mély és erőtejes hitvallás az élet nagyszerűsége mellett. Inspiráló a zene, amely óriási amplitudókat jár be, ahogy maga Anne Frank is. Túri Erzsébet díszlettervező arról beszélt, hogy a díszlet titkokat rejt és fed fel, és a játék során együtt él a szereplővel.

 

A sajtóbemutatón részt vett Fahidi Éva táncművész, holokauszttúlélő, aki elmondta: az általa ismert feldolgozások közül ez még hiányzott. „Közel áll hozzám ez a mű, mert tudom, hogy milyen az, amikor az embert csak olyan dolgok veszik körbe, amitől meg kell halni, és ezzel szemben mégis tud találni valamiféle olyan kapaszkodót, amitől azt mondja, hogy az élet gyönyörű.”

Dubrovay László zeneszerző A képfaragó című művéről Kiss-B. Atilla elmondta: a darabot Gáli József írása inspirálta.

Kiss B. Attila kiemelte, hogy Vincze Balázs rendező-koreográfus új műfajt, kamara-táncszínházat hozott létre, és nemcsak egy koreográfiát készített, hanem „lelkeket gyógyíthatott”. A főigazgató véleménye szerint az Operettszínház balettegyüttesében olyan tehetséges táncosok vannak, akik ezúttal önálló művészeti alkotással is bemutatkozhatnak.

Noha klasszikus elemek is színesítik, modern balettról van szó. A történet főhőse a képfaragó, aki nem tud kilábalni alkotói válságából, új stílust, új kihívásokat keresne, de képtelen túllépni régi önmagán. Egyszer azonban talál egy múzsát, és attól kezdve képes újra alkotni.

Kulisszatitkok – A képfaragó próbáján jártunk

Kulisszatitkok – A képfaragó próbáján jártunkSzombaton premier! Már a végső simításokat végzik az alkotók Dubrovay László táncjátékán. Milyen hangulatban lehetnek a táncosok, Laura M. Ottlik és Sík Milán?És vajon milyennek láthatja az előadást a rendező-koreográfus a próbák utolsó stádiumában? Nézzenek meg Önök is egy próbát Vincze Balázs szemével!A filmet készítette: Dorka Dicso

Közzétette: Budapesti Operettszínház – 2020. február 11., kedd

A bemutatón a címszerepet Sík Milán, a modellt Ottlik M. Laura alakítja, mellettük Szanyi Tamás, Széphalmi Pál és Bedő Dorisz táncol a produkcióban, amelynek további szereposztásaiban Kozmér Alexandra és Gallai Zsolt is színpadra lép.

A február 13-i sajtóeseményt a Papageno élőben közvetítette, amelyet itt visszanézhet:

Kettős premier a Budapesti Operettszínházban – sajtóesemény

#PapagenoLiveKettős premiert tart a Budapesti Operettszínház.Grigori Frid és Dubrovay László új darabjairól február 13-án 10 órától kezdődően tudhatunk meg részleteket.Kövessétek velünk élőben a sajtótájékoztatót:

Közzétette: Papageno – 2020. február 13., csütörtök

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X