Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Pécsen mutatják be Tallér Zsófia új meseoperáját

Pécsen mutatják be Tallér Zsófia új meseoperáját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját mutatják be májusban a Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában.

A meseopera magyarországi ősbemutatóját május 30-án tartják a családi fesztiválon, a próbák heteken belül elkezdődnek – mondta el Gulyás Dénes, az intézmény operaigazgatója az M1 aktuális műsorában.

Ide kapcsolódik:
Simon Izabella: „Játék közben valósul meg a zenei ismeretterjesztés”

Emlékeztetett, hogy február 21-én mutatták be Georges Bizet Carmen című művét, a címszerepben Busa Gabriella és Kiss Diána Ivett áll színpadra. Hozzátette, hogy aktív énekes korában a szakma labirintusában „két Don kerülte el őt, Carlos és José”, pedig mindkettőt szerette volna elénekelni. Most a Carmen rendezésekor találkozhatott Don Joséval, ezért alaposan elmélyült a darabban, elemezte.

Kiemelte: számára sosem az a fontos, hogy rendezéskor a darabot valamilyen korba, kontextusba helyezze, vagy üzenjen a mának. Mindig magát a darabot próbálja eljátszatni, megrendezni, aztán a közönség minden tagja odahelyezi önmagában, ahova akarja, nem rágja soha senki szájába a véleményét – hangsúlyozta az igazgató.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X