Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újabb nemzetközi díjra jelölték Nemes Jeles László filmjét, a Napszálltát

Újabb nemzetközi díjra jelölték Nemes Jeles László filmjét, a Napszálltát

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László alkotását a legjobb európai film díjára jelölték Romániában.

- hirdetés -

A román filmes szakma legrangosabb elismerésének számító Gopo-díjakkal minden évben a román filmgyártás legjobb előző évi alkotásait díjazzák. A román filmek mellett külön kategóriában európai filmeket is jutalmaznak: a Napszállta Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség, Kirill Szerebrennyikov Nyár, Jorgosz Lanthimosz A kedvenc és Lars Von Trier A ház, amit Jack épített című filmjével versenyez.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Ruben Brandt és a Napszállta is díjat kapott a sevillai filmfesztiválon

A legtöbb jelölést a Corneliu Porumboiu által rendezett A hegyek szigete (La Gomera) című krimivígjáték kapta. Porumboiu filmjében a Napszálltában Brill Oszkárt alakító Vlad Ivanov is látható. A legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték a szintén Porumboiu filmjében játszó, háromszéki baróti születésű Téglás Istvánt is, aki jelenleg a bukaresti Nemzeti Színház művésze.

A díjakat hatszáz román filmes szakember szavazata alapján ítélik oda, a győztest március 24-én hirdetik ki a bukaresti Nemzeti Színházban szervezett gálán. A díjat Ion Popescu-Gopóról nevezték el, akinek Emberke című rövidfilmje 1957-ben Arany Pálmát nyert a Cannes-i Filmfesztiválon.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X