Papageno Radio
Intermezzo Zsótér Sándor rendez a Vígszínházban

Zsótér Sándor rendez a Vígszínházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátékát állítja színpadra Zsótér Sándor a Vígszínházban, amely az évad utolsó bemutatója lesz.

Molnár Ferenc darabját 1902-ben mutatták be a Vígszínházban, óriási sikerrel. A színház háziszerzőjének bohózata egy lipótvárosi mese. „Molnár Ferenc írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora, utánozhatatlan karakterei már az első darabjában is nyilvánvalók: a nagyratörő ügyvéd és a minden hájjal megkent, ám mégis megnyerő szélhámos képtelen helyzetei bővelkednek szerelemben, cselszövésben és persze a félreértésektől sem mentesek” – olvasható a színház közleményében.

A darab főszereplője Dr. Sárkány, a sikeres, ám cinikus ügyvéd. Nem válogatós a kliensekben és a kliensek felhajtásában, legyen benne társa rendőr vagy tolvaj. De nem elég neki a házi jólét, a hazai dicsőség – európai hírnévre vágyik. Fesztbaum Béla, az előadás címszereplője szerint igazi öröm, ugyanakkor nagy kihívás egy feltörekvő, öntelt figura bőrébe bújni, láttatni gőgjét és átélni meghurcoltatását.

„Igyekszem Molnár Ferenc szellemében dolgozni, tehát úgy játszani, hogy egyszerre legyen emberi és mégis mulatságos.”

A Sárkánynét alakító Balázsovits Edit elmondta, hogy a női főszereplő haszonélvezője férje és védence szövetségének, a helyzetkomikumok mellett ugyanakkor fel-felvillan az asszony magányossága is.

Ide kapcsolódik:
Molnár Ferenc, a világon legismertebb magyar drámaíró

A vígjátékban többek közt Dino Benjámin, Hegyi Barbara, Józan László, Szántó Balázs, Ertl Zsombor és Rudolf Szonja játszik. A díszletet Ambrus Mária, a jelmezeket Benedek Mari tervezte.

(Via MTI)

Promóció

X
X