Papageno Radio
Intermezzo A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

A nemzetközi tévéakadémia tagjává választották Káel Csabát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémia (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választotta Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost.

A szervezetet 1969-ben alapították New Yorkban, tagjai a média- és a szórakoztatóipar vezető szakemberei a világ több mint 60 országából.


 

Az akadémiát azzal a céllal hozták létre, hogy elismerjék a televíziós szakma kiválóságait az Egyesült Államokon kívül. A televíziós Oscarként emlegetett Nemzetközi Emmy-díjjal minden évben 20 kategóriában ünneplik a kiemelkedő teljesítményeket.

 

Ide kapcsolódik:
Nemzetközi Emmy-díjat kapott Gera Marina

Káel Csaba a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező szakán végzett Makk Károly osztályában, mesterei Fábri Zoltán, Szabó István, Ragályi Elemér és Illés György voltak.

Rendezőként jegyzi a 2002-ben bemutatott nagyszabású Bánk bán operafilmet, számos tévéjátékot, rövidfilmet, reklámfilmet és portréfilmet készített. 2011 óta a Müpa vezérigazgatója. Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja. Számos kitüntetés birtokosa – Nádasdy Kálmán-díj, Érdemes művész, Budapest kulturális és turisztikai nagykövete, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Francia Becsületrend lovagja -, 2020-ban Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása során klasszikus és kortárs zeneszerzők operáinak kimagasló színvonalú interpretációit, valamint reklám- és dokumentumfilmeket, illetve színházi darabokat is magába foglaló, sikeres rendezései, továbbá sokrétű művészeti szervezőtevékenysége elismeréseként Kossuth-díjjal tüntették ki.

Ide kapcsolódik:
Átadták a 2020-as Kossuth- és Széchenyi-díjakat

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X