Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az év operaelőadásának választották Eötvös Péter alkotását Oroszországban

Az év operaelőadásának választották Eötvös Péter alkotását Oroszországban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Opera kategóriában a 2018/19-es évad legjelentősebb zenés színházi teljesítményeként aposztrofálták Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című művének bemutatóját, amit 2019 májusában láthatott a Jekatyerinburgi Opera és Balett Színház közönsége.

- hirdetés -

Oroszországban a Zenekritikusok Szövetsége minden évben megválasztja a zenés színházi szakma kategóriánkénti legfontosabbnak tartott eseményeit. Ahogy arról korában írtunk, Eötvös Péter operájának előadása rákerült arra a szűkített listára, amin  többek között a moszkvai Bolsoj edukációs programja, Makszim Jemeljanicsev karmesteri munkája, a főváros legújabb koncerttermének projektje valamint két szakmai kötet létrejötte szerepelt, majd végül az opera kategóriában ki is érdemelte a legjobbnak járó címet.

Ide kapcsolódik:
Nagy sikerrel debütált Eötvös Péter operája Oroszországban - Galéria

Először csendült fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című színpadi műve, amelynek bemutatóját május 16-án a Jekatyerinburgi Opera és Balett Színházban tartották. A szerző a több együttest is mozgató darabban karmesterként közreműködött Oliver von Dohnányi mellett. Az első egész estét betöltő Eötvös-opera Csehov közismert színműve nyomán született a Lyoni Opera felkérésére. Az opera librettója nem követi az eredeti cselekmény sorrendjét: a szerzők három szereplő – Irina, Andrej és Mása – alakjának középpontba állításával mesélik el újra és újra a történetet.

(Via MuzOb)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X