Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Bábelőadások felnőtteknek és gyerekeknek csak a bábszínházi világnapon

Bábelőadások felnőtteknek és gyerekeknek csak a bábszínházi világnapon

Március 21. nem csupán a tavasz első napja: ezen a napon ünnepeljük a bábszínházi világnapot. Ez a jelenlegi helyzetben sem marad el, csupán más médiumra költözik a műfaj.

- hirdetés -

A Budapest Bábszínház két előadását tűzi műsorra YouTube-csatornáján. 11 órakor a gyerekeket, főleg a kisiskolásokat várják a Rozi az égen című előadásra, amelynek író Jeli Viktória és Tasnádi István, zeneszerzője Szemenyei János, látványtervezője Boráros Szilárd, koreográfusa Nemes Zsófia, rendezője Tengely Gábor volt. 19 órakor a Christian Morgenstern verseiből készült felnőttelőadás, a Veres András rendezte Bitódalok látható, amely több szakmai díjat is elnyert. A látványt Grosschmid Erik tervezte, a zeneszerző Darvas Benedek, a koreográfus Nemes Zsófia volt.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Bábelőadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján

A Színház- és Filmművészeti Egyetemről szintén két előadás látható. 15 és 16.30 között a gyerekeknek készült A háromfejű király, 19 és 20.30 között a Kacsa, Halál, Tulipán című felnőttelőadás látható az intézmény Youtube-csatornáján.

Ide kapcsolódik:
A Színművészeti Egyetem két sikeres bábelőadását teszi közzé a Bábszínházi Világnapon

A pécsi Bóbita Bábszínházból Az aranyecset című előadás látható 16 órától. Az esemény linkjét március 21-én itt találják meg.

A zalaegerszegi Griff Bábszínház Youtube-csatornáján ezen a napon elérhetővé teszi a Mindentlátó királylány című előadását.

Ide kapcsolódik:
Mesék, színházi előadások és más programok gyerekeknek – Folyamatosan frissítve

Az atlantai Center for Puppetry Arts élőben közvetít Facebook-oldalán, a Zoom oldalon kialakított platformon további interaktív eseményekkel, előadásokkal, workshopokkal várnak. A program ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.