Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Így zárnak be a színházak és a koncerttermek - Cikkünk folyamatosan frissül

Így zárnak be a színházak és a koncerttermek – Cikkünk folyamatosan frissül

Magyarország kormánya a koronavírusra való tekintettel egészségügyi vészhelyzetet rendelt el március 11-én éjféltől visszavonásig, melynek értelmében betiltotta a 100 főnél nagyobb rendezvényeket, ami érinti  a színházakat, a koncertközpontokat és más kulturális intézményeket is.

- hirdetés -

Későbbi időpontra halasztják a debreceni Deszka Fesztivált, a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is.

- hirdetés -

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése március 11-én honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány aznapi ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.

Mint írják, felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.

Ide kapcsolódik:
Elmaradnak a koncertek, színházi előadások – Kihirdették az egészségügyi veszélyhelyzetet

Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is – közölte a Nemzeti Színház, amely március 11-től nem tartja meg előadásait.

Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást – olvasható a közleményben.

Ide kapcsolódik:
Bezárnak a fővárosi fenntartású színházak

 • Az Operaház játszóhelyein március 11-én a Laurencia-előadást még megtartják, de visszavonásig valamennyi előadás, koncert és egyéb rendezvény törlésre kerül.
 • Az Örkény Színház a március 11-i előadást még megtartja (ennek jegyeit kérésre az előadás kezdetéig visszaváltják), március 12-től azonban sem a színházban, sem a stúdiószínpadon nem tartanak előadást. A március 12-i Hamlet és Diggerdrájver jegyeket kérésre visszaváltják, a további előadásokra szóló jegyek visszaváltásával vagy esetleges későbbi időpontra történő érvényesítésével kapcsolatban későbbre ígérnek tájékoztatást.
 • Trafó március 12-től határozatlan ideig egyetlen programját sem tartja meg.
 • Az Orlai Produkciós Iroda előadásai a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban is elmaradnak.
 • Elhalasztják a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált is, amely a terv szerint március 23–29. közt lett volna.
 • A Várkert Bazár rendezvényeit és programjait a mai naptól március végéig törlik.
 • A Nemzeti Táncszínház a március 11-i Stars of New York City Ballet előadást megtartja, az elmaradó előadásokkal kapcsolatos részletekről később ad ki közleményt.
 • A Nemzeti Filharmonikusok arról tájékoztatta lapunkat, hogy a márciusi hangversenyek biztosan elmaradnak. A későbbi hangversenyekkel kapcsolatban a következő napok egyeztetései alapján adnak további tájékoztatást. Az online vagy személyesen megváltott jegyeket és a koncertekre eső bérlet-hányadokat az elmaradt koncertet követő 60 munkanapon belül visszaváltják, vagy átcserélik.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

 • A Fonó március 12-től két hétig, azaz március 26-ig tervezett programjai biztosan elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. A ma estére (március 11.)  tervezett Fonó Szerda Táncházat éjféli zárással megtartják. A Fonóban személyesen vásárolt jegyeket a Fonó pénztárában lehet visszaváltani, vagy későbbi eseményre cserélni. Az online vásárolt jegyek kapcsán az Interticket tud tájékoztatást adni.
 • A BMC a következő tájékoztatást adta: A BMC rendezvényein a résztvevők, fellépők és személyzet együttes számát 100 főben korlátozzuk. Egyes koncertjeink a szervezők, illetve a BMC döntése alapján elmaradnak, vagy későbbi időpontban kerülnek megrendezésre. Az Opus Jazz Clubban az előírásoknak eleget téve kizárólag az alsó szinten fogadjuk vendégeinket. Az egyes koncertekkel kapcsolatban részletes tájékoztatás a BMC weboldalának programoldalain lesz elérhető. Elmaradt koncertek esetén az online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a vásárlás helyén válthatók vissza. A regisztrált résztvevőket a szervezők emailben értesítik.
 • A Müpa a mai naptól kezdődően – egyelőre 2020. március 31-ig – az előadásait nem tartja meg. A megvásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja.
 • Március 12-től a frissen hatályba lépett határozat értelmében az Operettszínház előadásait a rendelet visszavonásáig nem tartja meg. Az előadások megtartásáról, elhalasztásáról, azok esetleges pótlásáról, valamint a már megvásárolt jegyekkel kapcsolatos intézkedésekről a Színház a saját felületein (honlap, facebook) a későbbiekben tájékoztatással szolgál.
 • A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek vezetősége arról tájékoztatott, hogy azokat az előadásokat, amelyeket megtartanak, zárt ajtók mögött, hallgatók nélkül rendezik meg. A programban változás lehet! Az érintett előadásokat a Bartók Rádió élőben közvetíti vagy felvételről sugározza. A megváltott zártajtós előadások jegyeit visszaválthatják a vásárlás helyszínén, a Dohnányi- és Sapszon bérletben szerepelő és nem látogatható előadásokat becserélhetik 2021. június 30-ig.
 • Március 12-től a Zeneakadémia koncertjei további intézkedésig elmaradnak. A 2020. március 11-i két koncertet (Fenyő László és a Budapesti Vonósok a Nagyteremben, illetve a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a Solti teremben) még megrendezik. A Zeneakadémia Koncertközpont megvásárolt jegyek visszaváltásával kapcsolatban rövidesen tájékoztatást ad.
 • A budapesti Nádor Terem 60 főre korlátozza a maximális nézőszámot. A jegyárakon nem változtat. Mivel iskola épületében működik a hétköznapokra tervezett előadásokat erre való tekintettel lemondja, ugyanakkor a hétvégeken, péntektől vasárnapig meghirdetett hangversenyek a fellépő művészek döntése szerint kerülnek megrendezésre, vagy maradnak el.
 • A budapesti Katona József Színház március 12-től mindhárom játszóhelyén felfüggeszti az előadásokat az egészségügyi vészhelyzet visszavonásáig.
 • A KuglerArt Szalon előadásai a vészhelyzet visszavonásáig elmaradnak.
 • A Jurányi Házban tartott előadások elmaradnak.
 • A Jászai Mari Színház, Népház elhalasztja a 2020. március 25. és 29. közötti időszakra tervezett MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját, a MOST FESZT 2020-at. A színház a fesztivál időpontját a következő évad elejére tervezi áthelyezni. A fesztiválra váltott jegyek és bérletek az áthelyezett fesztiválidőpontra érvényesíthetők vagy a színház szervezésén és jegypénztárában, továbbá a vásárlás helyszínén visszaválthatók.
 • Március 13-tól bezár a Stúdió K, a Spinoza, az RS9 Színház.
 • Március 14-től bezár a Bethlen Téri Színház. Március 15. után minden márciusra meghirdetett színházi előadásuk elmarad. Április hónapban nem tartják meg az M Studio Danse noir című előadását (április 1.) és a Bethlen–Manna-koprodukciót, Az utolsó tűzijáték című előadást (április 23.).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.