Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Elhunyt Nagy Alfréd színművész

Elhunyt Nagy Alfréd színművész

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze 43 éves volt.

- hirdetés -

A színház Facebook-oldalán tudatta a hírt: „Hosszú éveken át tartó kálváriája végén március 23-án, hétfőn reggel elhunyt Nagy Alfréd kollégánk. Frédi meghatározó művésze volt a Tamási Áron Színháznak, nemcsak emlékezetes alakítások hosszú sora fűzödik a nevéhez, hanem fontos közösségépítő szerepet is játszott a társulatban. Mindnyájunk lelkében hatalmas űr maradt utána, de emlékét megőrizzük, művészi alázata, elkötelezettsége példaértékű marad számunkra.”

- hirdetés -

Nagy Alfréd 1977-ben született Gyergyószentmiklóson. 2001-ben végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen, diplomázása óta volt a sepsiszentgyörgyi színház tagja. Kivételes érzékenységgel és tehetséggel bírt, izgalmas karakteralakításai mellett volt Rómeó, Csongor, Kömény Móka és az Egerek és emberek George-a.

2003-ban elnyerte a legjobb drámai páros díját az ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Sepsiszentgyörgyön, 2009-ben a „Fiatalok Kisvárdáért” szervezet „Őstehetség” díját kapta meg a Magyar Színházak XXI. Fesztiválján Kisvárdán, 2014-ben Kaszás Attila-díjjal ismerték el.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.