Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először állítják ki Canaletto festményét a Westminster apátságban

Először állítják ki Canaletto festményét a Westminster apátságban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bár a Westminster apátságot ábrázoló Canaletto-festmény 1792 óta van az apátság birtokában, az épületen belül idén állítják ki először nyilvánosan – írja a Guardian.

A festmény az apátság gyűjteményének kiemelkedő darabja, 1749-ben készítette az olasz Canaletto a westminsteri esperes megrendelésére. A kép a Westminster apátságot ábrázolja a Bath-rend lovagjainak körmenetével, és különlegessége abban rejlik, hogy először itt lettek megörökítve az épület 1745-ben elkészült nyugati tornyai.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Velence festője ezúttal egy rajzával aratott sikert Londonban

Canaletto – teljes nevén Giovanni Antonio Canal – a 18. század jelentős festője. Leginkább Velencét ábrázoló festményeiről ismert, de angliai tartózkodása alatt Londonról is készített városképeket.

Canaletto: A Westminster apátság a Bath-rend lovagjainak körmenetével – forrás: Wikipedia

1792-ben került az apátság tulajdonába a festmény, és az esperes privát lakosztályában helyezték el. Az elmúlt száz év során néhány alkalommal ugyan kölcsönadták egy-egy kiállításra, az épületen belül azonban eddig nem tekinthette meg a közönség. Idén az ikonikussá vált nyugati tornyok megépítésének 275. évfordulója alkalmából teszik nyilvánossá.

A festmény 2020. március 5-től őszig tekinthető meg a Queen’s Diamond Jubilee Galleriesben.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X