Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Először lép fel a Müpában Alekszej Vologyin zongoraművész

Először lép fel a Müpában Alekszej Vologyin zongoraművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 11-én Alekszej Vologyin szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora sorozat a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

- hirdetés -

A világhírű orosz zongoraművész játékában két alkotóelem is ötvöződik: egyedülállóan érzékeny billentésmódja párosul ragyogó technikai tudással. Karrierje a 2003-as zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraversenyen aratott győzelme óta töretlenül ível felfelé, generációja egyik legkeresettebb művésze. A hazai közönség is számos alkalommal élvezhette előadását, legutóbb a Kaposfesten, ahol kamarazenészi oldaláról is megismerhettük.

Első Müpa-beli szólóestjének műsorát Haydn, Beethoven – akinek idén ünnepeljük születése 250. évfordulóját – és Chopin műveinek szenteli. A koncert első fele a bécsi klasszika jegyében telik: a művész Haydn Esz-dúr szonátájával Beethoven Esz-dúr szonátáját állítja párhuzamba. Beethovent a bécsi klasszikusok közé sorolják, ugyanakkor sokan már a romantika előfutárának tartják. A szünet után a romantika nagymesterével, Chopinnel folytatja műsorát. Gondosan összeállított program, generációjának egyik legtehetségesebb előadójától: kell ennél jobb recept egy sikeres koncerthez?

A Zongora sorozat március 18-án a Zeneakadémia Nagytermében folytatódik Várjon Dénes zongoraestjével, majd április 14-én a fiatal amerikai Jonathan Biss mutatkozik be ugyancsak a Zeneakadémia Nagytermében.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X