Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Felvételről hallható a Győri Filharmonikusok János-passió-előadása

Felvételről hallható a Győri Filharmonikusok János-passió-előadása

A Győri Filharmonikus Zenekar tavalyi hangversenyévadának egyik csúcspontjának számított az Istvánffy Benedek-bérletben felhangzó monumentális mű, Johann Sebastian Bach János-passiója. A győri Nagyboldogasszony-székesegyházban 2019. április 12-én a közönség a nagyhéthez közeledve hallgathatta meg Bach passió-oratóriumát, amely drámai módon eleveníti fel a Megváltó földi életének utolsó óráit. A hangversenyt az M5 csatorna rögzítette, az ebből készült koncertfilmet tűzi műsorára március 18-án (szerdán) 21.50-től.

- hirdetés -

A Győri Filharmonikus Zenekar partnere a Bécsből érkező, 1972-től folyamatosan működő Arnold Schoenberg Kórus volt, mely elsősorban a Nikolaus Harnoncourttal való négy évtizedes együttműködés, számtalan csodálatos lemezfelvétele, köztük a 2002-ben Grammy-díjas Bach Máté-passió révén vált világszerte ismertté. Az est karmestere, a nemzetközi hírű kórus alapító karnagya, a szintén Grammy-díjas Erwin Ortner volt.

- hirdetés -

A Nagyboldogasszony-bazilikában megrendezett ünnepi est kivételes, felemelő élménnyel szolgált, a közönség igazi katarzist élhetett át. A mintegy kétórás, grandiózus oratóriumot osztrák énekművészek: Ursula Langmayr (szoprán), Johanna Krokovay (alt), Michael Nowak (tenor), Stefan Hadzic (bariton), Matthias Helm (basszus) és a bécsi Arnold Schoenberg Kórus szólaltatta meg. Az előadókat és a Győri Filharmonikus Zenekart vezénylő Erwin Ortner elegánsan, a túlzott színpadiasságot kerülve, kellő drámai erővel dirigálta Bach egyik mesterművét.

Ide kapcsolódik:
A Győri Filharmóniának adta személyes kottatárát a 89 éves Sulyok Tamás karmester

A Győri Filharmonikus Zenekar kivételes koncertje ismét egy egyedülálló együttműködésnek köszönhetően valósult meg, a társulat tagjai szakmailag és lelkileg is építkeztek a hangverseny próbáiból és az érzelmekkel teli előadásból. A helyszínen rögzített felvételt, az M5 csatorna koncertfilmjét most a nagyközönség is megtekintheti március 18-án (szerdán) 21:50-től.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.