Papageno Radio
Intermezzo Kováts Adél, Mácsai Pál, Máté Gábor és Pintér Béla közös nyilatkozata

Kováts Adél, Mácsai Pál, Máté Gábor és Pintér Béla közös nyilatkozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Radnóti Miklós Színház, Örkény István Színház, Katona József Színház és a Pintér Béla és Társulata vezetőinek közös nyilatkozatát változtatás nélkül tesszük közzé.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete az origo.hu-n közzétett állásfoglalásában szólította meg a Radnóti Miklós Színház, Örkény István Színház, Katona József Színház és a Pintér Béla és Társulata vezetőit, hogy éljenek politikai befolyásukkal a Szabad Tér Színházról született fővárosi döntés kapcsán.

Politikai befolyással e társulatok vezetői nem rendelkeznek, szakmai véleményüket a témában eljuttatták a Fővárosnak, valamint a szakmai bizottság döntésével egyetértenek, elfogadják. A megszólítottak a színházak működésének egészében, így a színházi vezetők kiválasztásában is a szakmaiság mellett foglalnak állást.

Jelen nyilatkozatot megküldjük Karácsony Gergely Főpolgármester úrnak, ennyiben ki is merül e művészi műhelyek politikai befolyása.

Budapest, 2020. március 13.

Kováts Adél
Radnóti Miklós Színház

Mácsai Pál
Örkény István Színház

Máté Gábor
Katona József Színház

Pintér Béla
Pintér Béla és Társulata


Az origo.hu-n közzétett, de több orgánumnak is eljuttatott 2020. március 11-i állásfoglalás szövege:

A Magyar Teátrumi Társaság elnöksége és a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete elnöksége elismeri és nagyra tartja Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi vezetőjének munkáját és támogatja abban, hogy folytassa a munkáját a főváros egyik legfontosabb színházának élén.

Arra kérjük a Fővárosi Közgyűlést és Budapest főpolgármesterét, hogy fogadja el a pályázati szakmai bizottság javaslatát, mely Bán Teodóra pályázatát tartotta a legjobbnak. A szakmai bizottság munkájában két Kossuth-díjas művész, négy színházigazgató vett részt.

A két szervezet elnöksége arra kéri a budapesti Örkény Színház, Katona József Színház és Radnóti Miklós Színház igazgatóit, Mácsai Pált, Máté Gábort és Kováts Adélt, valamint a Nemzet Színészének a napokban megválasztott Jordán Tamást, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatóját, hogy vessék be befolyásukat Budapest vezetésénél annak érdekében, hogy politikai szempontok ne írják felül a szakmai javaslatot a Szabad Tér Színház igazgatásának kérdésében.

Örülnénk, ha állásfoglalásunkhoz mind a négy színházigazgató csatlakozna!

Ismerve jelentős befolyásukat a fővárosi vezetés döntéseire, megnyugtató volna tudni, hogy egyetértenek azzal a véleményünkkel, hogy szakmai döntés szülessen Bán Teodóra pályázatának ügyében!

Magyar Teátrumi Társaság elnöksége

Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete elnöksége

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X