Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Külön alappal segíti művészeit és munkavállalóit a Játékszín

Külön alappal segíti művészeit és munkavállalóit a Játékszín

A munkahelyek megtartását tűzte ki célul a Játékszín vezetése, amely tízmillió forintos alapot hozott létre munkavállalóinak és bajba jutott művészeinek segítésére.

- hirdetés -

Bank Tamás igazgató döntését az intézménybezárás miatt kialakult helyzet indokolja – olvasható a Játékszín közleményében, amelyben emlékeztetnek arra, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli intézkedések az elsők között a színházakat érintették. A közösségi események korlátozásának eredményeként nemcsak az intézmények, de sok művész és színházi szakember is elesett bevételeitől.

- hirdetés -

A Játékszín a bizonytalan idejű korlátozásokra való tekintettel, a csökkentett munkarenddel arányos bérfizetés mellett a munkavállalók részére négymillió forintos keretet különít el, amelynek terhére dolgozói a nehéz időszakot áthidaló pénzügyi segítséget kérhetnek, további hatmilliós forrásra pedig egzisztenciális zavarba kerülő színművészeik és művészeti szakembereik pályázhatnak.

Ide kapcsolódik:
Színházi Szolidaritási Alapot hoz létre a Thália Színház

Az elmaradó előadásokból már befolyt bevételt ugyancsak elkülönített forrásként kezeli a Játékszín. Amint nyit a színház, az előadásokat pótolják, de minden néző dönthet majd, hogy elfogadja-e az új dátumot vagy visszaváltja jegyét.

(MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.