Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Megjelent a Hagyományok Háza Táncház-Népzene lemezsorozatának legújabb darabja

Megjelent a Hagyományok Háza Táncház-Népzene lemezsorozatának legújabb darabja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Márciusban megjelent a Hagyományok Háza Táncház-Népzene sorozatának következő darabja. A 2002 óta minden évben kiadásra kerülő lemezeken számos tehetséges zenész és együttes mutatkozott már be, de a népzenében kiemelkedő idősebb muzsikusok játéka is hallható az albumokon.

A kiadvány elérhetőségéről a Hagyományok Háza honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

- hirdetés -

A Hagyományok Háza 2002 óta minden évben kiadja Táncház-Népzene című lemezét, melynek hanganyagát pályázat útján a szakmai zsűri választja ki. Kritérium, hogy stílushű, autentikus előadásban megszólaló vokális és hangszeres népzenét mutassanak be az egyes összeállítások.

A lemezsorozat szerkesztője és zenei rendezője: Árendás Péter. A zsűri tagjai évek óta Agócs Gergely, Árendás Péter és Navratil Andrea.

Táncház-Népzene 2020 – forrás: Hagyományok Háza

Az idei albumon többek között a Felső-Tisza-vidéke, az Aranyos-vidéke, Magyarózd, Vajola és Mezőföld hangszeres zenéjét hallgathatjuk, imregi, rimóci, magyarszováti és gerléni énekeket, valamint somogyi, dél-alföldi és bukovinai citerás dallamokat, illetve dávodi tamburamuzsikát is.

A lemezen ebben az évben egy összeállítás erejéig a Fonó Zenekar is szerepel, valamint Barna Anikó, Buglyó Petra Éva, az Arató zenekar, Manninger Katica, a Ritka zenekar, Harangi Annamária, a Bojtorvány, Székely Veronika, Soós László, Enyedi Tamás és Horváth Dávid együttese, Légrády Eszter, Milus Emma, Milus Fruzsina és Milus Lilla, a Pendergő zenekar, Debreczeni-Kis Helga, Vaskó Dorottya Anna és a Dobroda zenekar.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X