Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Minden este egyetlen nézőnek játszanak egy orosz operaházban

Minden este egyetlen nézőnek játszanak egy orosz operaházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Permi Opera és Balettszínház különleges kezdeményezésbe fogott: a koronavírus-járvány miatt esténként egyetlen szerencsés nézőnek játszanak, akinek ehhez csak egy normál árú jegyet kell venni.

- hirdetés -

Minden meghirdetett előadásra 850-en regisztrálhatnak, ennyien férnek be ugyanis a nézőtérre, és közülük húzzák ki a szerencsést, aki egy normál jegy áráért élvezheti az aktuális előadást vagy koncertet. Az ötlet az operaház igazgatójától származik:

„Azt mondták, nézőket nem engedhetünk be a színházba. De egy nézőt beengedhetünk – mondta Marat Gacalov. – Arra gondoltam, milyen sokszor nézek egyedül előadásokat. Meglehetősen különleges érzés, nagyon fontos annak is, aki a nézőtéren ül, és annak is, aki a színpadon van.”

Gacalov hozzátette, az előadók biztonságáért mindent megtesznek, folyamatosan mérik a dolgozók testhőmérsékletét és fertőtlenítik az intézményt. A napokon belül induló kezdeményezést az urali város kulturális kormányzata is támogatja, sőt a tervek szerint a koronavírus-járvány utáni időszakban is folytatódik a program.

Ide kapcsolódik:
Lenyűgöző operaházat terveznek Oroszország közepére – Videó

(Via The Guardian)

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X