Papageno Radio
- hirdetés -
Színház „Nem kell megvédeni minket" - Több színész is kiállt Eszenyi Enikő mellett

„Nem kell megvédeni minket” – Több színész is kiállt Eszenyi Enikő mellett

Március végén döntenek a Vígszínház igazgatói posztjáról, a szakmai bizottság a jelenlegi vezető, Eszenyi Enikő pályázatát találta a legjobbnak, miközben a társulat 96%-os arányban a jelenlegi igazgató ellen voksolt.

- hirdetés -

A szakmai bizottság döntése előtt egy nappal jelent meg egy nyílt levél, amelyet a társulat több korábbi tagja írt alá és megalázottságról, takarásban síró kollégákról és súlyos szakmaiatlanságról számoltak be – idézte fel a közmédia az előzményeket.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Eszenyi Enikőt támogatja a szakmai bizottság

Az igazgatót ért vádakkal kapcsolatban a Vígszínház társulatban 2011 óta dolgozó Karácsony Zoltán színművész az M5 stábjának elmondta: nagyon elkeserítő az, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozzák a színházat pont akkor, amikor igazgatóválasztás van. „Egy nagyon erős társulat kovácsolódott végre össze az elmúlt 10 év alatt amiben nincs, illetve egyre kevésbé van jelen ez a furkálódás, áskálódás, ami nagyon sokáig jellemző volt és én nagyon nem szeretem és most ezt is annak érzem. Egy ilyen visszafúrásnak, hogy bomlasszunk, de köszönjük, nem kell megvédeni minket” – fogalmazott a színművész.

Ide kapcsolódik:
A Vígszínház társulata nem támogatja Eszenyi Enikőt

Ifj. Vidnyánszky Attila 2017-ben Eszenyi Enikő hívására érkezett a Vígszínházba, az elmúlt évben pedig olyan nagyszabású darab rendezésével bízta meg őt az igazgató, mint a Nagy Gatsby, amin csaknem 100 ember dolgozott együtt „teljes békében és teljes harmóniában. És hála Istennek megkaptuk a kellő figyelmet, akár a nézők felől, akár a színház felől, a színház minden egyes dolgozója azon volt, hogy ez megszülessen” – mondta.

Ide kapcsolódik:
Nyilvános Rudolf Péter a Vígszínház vezetői posztjára írt pályázata

Az M5 Híradónak Hirtling István is megszólalt, aki az évad elején csatlakozott a társulathoz. A Jászai Mari-díjas színművész elmondta, hogy semmilyen megaláztatással nem találkozott az elmúlt időben, csak azt látta, hogy a társult élén áll egy törékeny nő, aki hihetetlen elhivatottsággal dolgozik azért, hogy a színház sikeres legyen. Mint mondta, nem örül annak, ami a színház körül zajlik. „Főleg azért nem örülök neki, mert ezzel nagyon sokat ártunk mindannyian a színházi kultúrának, a magyar kultúrának” – tette hozzá.

Eszenyi Enikő mellett Rudolf Péter színművész és Csányi János rendező pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.