Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Nyilvános Rudolf Péter a Vígszínház vezetői posztjára írt pályázata

Nyilvános Rudolf Péter a Vígszínház vezetői posztjára írt pályázata

Hárman adták be pályázatukat a Vígszínház vezetői posztjára, döntés március végén várható. A jelenlegi direktor, Eszenyi Enikő mellett Csányi János rendező és Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja pályázott. 

Részlet Rudolf Péter pályázatából:

- hirdetés -

„60 éves vagyok. 40 éve dolgozom ebben a szakmában. Ennek a pályázatnak a hitelességét ez a negyven év adja – vagy nem adja.

- hirdetés -

Ebben a negyven évben számtalan riportban, cikkben beszéltem arról, hogy mit gondolok a színházról, a szakmámról. Ebből adódóan ebben a pályázatban bizonyos elemek lehetnek ismerősek, vagy akár unalmasak is annak, aki már találkozott ezekkel a fordulatokkal az előző évtizedekben – de mit tegyek, ez az életem, ezt szűrtem le, ha már kikristályosodott számomra egy hasonlat, nem fogom most újrastilizálni.

Rudolf Péter – fotó: Sóki Tamás/MTI

Nyilván egy ilyen pályázatban ennek a negyven évnek a tapasztalatait kell összefoglalnom és a Vígszínház jövőjéhez társítanom. Sosem voltam elitista. Gyűlölöm a sznobizmust. Mondhatnám népszínházi alkatú polgár ember vagyok. Tekintettel arra, hogy a Vígszínházat egy polgári múltú népszínháznak látom, ezt a tényt tekinthetjük egy fontos kapcsolódási pontnak is. Hiszek abban, hogy önmagában nem minősít egy műfaj. Ha többrétegű az előadás, széles nézői „merítéssel” tud működni. Ki-ki meglelheti benne a maga örömét. Ezt tekintem népszínházi működésnek. (…)”

A PÁLYÁZAT RÖVIDÍTETT VÁLTOZATÁT ITT OLVASHATJÁK.

(Via szinhaz.org, színház.online)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.