Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rossini Stabat Materét közvetíti online a Budafoki Dohnányi Zenekar

Rossini Stabat Materét közvetíti online a Budafoki Dohnányi Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 29-én 11 órától hallható a Budafoki Dohnányi Zenekar YouTube-csatornáján Rossini Stabat Mater című műve. A felvétel 2014. november 1-jén készült a Zeneakadémián.

A zenekar márkanévvé vált, A megérthető zene című sorozatának megfelelően a koncert első felében zenei, történelmi, humoros, érdekes és izgalmas magyarázatokkal, a Hollerung Gábor-féle „megvilágosító” előadással találkozhatunk, zenei idézetekkel, részletekkel tarkítva azt. A koncert második felében felcsendül a teljes mű, megszakítás nélkül.

A koncert fellépői Cecilia Lloyd (szoprán), Wiedemann Bernadett (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor) és Cser Krisztián (basszus), illetve közreműködik a Budapesti Akadémiai Kórustársaság.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A Stabat Mater az egyik legtöbbször megzenésített téma a zeneirodalomban. A Jacopone da Todi versére írt szövegek olyan zeneszerzőket ihlettek meg, mint Pergolesi, Palestrina, Scarlatti, Vivaldi, vagy a későbbiekben Dvorák, Verdi, a magyar zeneirodalomban pedig Karai József vagy Csemiczky Miklós.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X