Papageno Radio
Intermezzo Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz.

Oldalunkon igyekszünk folyamatosan gyűjteni az online, otthonról is elérhető ingyenes tartalmakat és az élő közvetítéseket, hogy ne teljen unalmasan vagy haszontalanul a karantén ideje.

KULTURÁLIS PROGRAMAJÁNLATUNK OTTHONI IDŐKRE:

Az MTVA tájékoztatása szerint olyan klasszikusok érhetők el archívumukban, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Ide kapcsolódik:
Hallgasson hangoskönyvet!

A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést. Az M5 csatorna minden hétköznap este 20.30-ig iskolatévéként működik. A reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és irodalom óráké, valamint a nyelvtanulásé a főszerep. A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Szólalj meg! című sorozattal pedig a nyelvtanulókat célozzák meg. A Mindenki Akadémiája című műsorokban az egyetemi tananyag felé is kitekintenek.

A műsorok visszanézhetőek a Médiaklikk oldalán.

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait is. Az MTVA Archívum pedig a Mozgóképarchívum megnyitásával az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, mesét, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára.

Ide kapcsolódik:
A filmintézet ingyenesen nézhető filmekkel járul hozzá a digitális oktatáshoz

(Via MTI)

Promóció

X
X