Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új nemzetközi együttműködés segíti a Bartók Konzervatórium növendékeit

Új nemzetközi együttműködés segíti a Bartók Konzervatórium növendékeit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hosszú távú kulturális-oktatási együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Odrobina László, Magyarország madridi nagykövete és Benkő Szabolcs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Gyakorló Szakgimnáziumának igazgatója.  

- hirdetés -

Az együttműködés célja egyrészt a magyar komolyzenei hagyományok, illetve a komolyzenei közép- és felsőoktatás népszerűsítése, valamint a Szakgimnáziumhoz hasonló tevékenységet végző spanyolországi intézményekkel történő kapcsolatok építése. Az oktatási együttműködések létrejöttének előmozdítása mellett a felek azt a szándékot is kifejezik, hogy lehetőséget teremtsenek ezáltal a diákok nemzetközi színtéren – mint például a Nagykövetség kiemelt rendezvényein – történő megmérettetésére.

Magyarország legrégebbi középfokú zeneoktatási intézménye, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium növendékeinek vonósnégyese már adott is nagysikerű koncertet Madridban, az 1956-os forradalom és szabadságharc, egyben a harmadik magyar köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett 30 éve szabadon emlékév nyitó rendezvényén.

A Bartók Konzi vonósegyüttese Madridban

„Idén ünnepeljük intézményünk és jogelődje fennállásának 180. évfordulóját. Ez alatt az időszak alatt a Konzi számtalan tehetséges növendéket nevelt ki Liszt Ferenc nyomdokain. Jelen együttműködés nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy a kiváló képességű gyerekek külföldön is bemutatkozhassanak” – nyilatkozta Benkő Szabolcs.

A tervek szerint az iskola tanulói a jövőben rendszeresen fellépnek majd a madridi magyar nagykövetség rendezvényein, így következő koncertjük a március 15-i megemlékezésen lesz a nagyköveti rezidencián. „Nagykövetként fontos feladatomnak tekintem a magyar kultúra terjesztésén belül azt is, hogy tapasztalatcserén alapuló kapcsolatok épüljenek ki a magyar és madridi zenei oktatási intézmények között” – tette hozzá Odrobina László nagykövet.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X