Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Εlhalasztják a legjelentősebb brüsszeli nemzetközi kortárs művészeti vásárt

Εlhalasztják a legjelentősebb brüsszeli nemzetközi kortárs művészeti vásárt

Lefújták a szervezők a legjelentősebb belgiumi kortárs nemzetközi művészeti vásár idei rendezvényét a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások miatt.

- hirdetés -

A 38. Art Bussels hagyományosan áprilisban kezdődött volna, ám a szervezők a járvány miatt korábban június végére halasztották. A rendezvény honlapján megjelent közleményükben azonban a belga kormány legutóbbi rendeletére hivatkozva – amely augusztus végéig betiltott minden tömegrendezvényt – azt írták, hogy ennek következtében idén már nem tartják meg a művészeti vásárt, hanem 2021 áprilisára halasztották.

- hirdetés -

Charles Le Hyaric Azar Azur-kiállírása az Art Brussels művészeti vásáron, jelenleg zárt ajtók mögött – forrás: facebook.com/artbrusselsfair

A szervezők hangsúlyozták, hogy idén rendkívül színvonalas és erős válogatást gyűjtöttek össze belga és nemzetközi galériáktól. Hozzáfűzték, már megállapodás született arról, hogy egyebek mellett a híres kortárs amerikai videoművész, Bill Viola The Dreamers című installációját – amelyet idén először mutattak volna be Belgiumban – jövőre kiállítják.

A koronavírus-járvány hatásai a művészeti világot is súlyosan érintik, művészek, galériák, múzeumok, vásárok és az ágazat más szereplői is nehéz helyzetbe kerültek. Ezért igyekszünk otthonról követhető értékes kulturális tartalmakat mind megosztani olvasóinkkal:

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.