Papageno Radio
Intermezzo A Budapesti Fesztiválzenekar grandiózus online koncertekkel készül a húsvétra

A Budapesti Fesztiválzenekar grandiózus online koncertekkel készül a húsvétra

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16. óta minden nap újabb online Karanténesttel jelentkeznek, hogy a közönség a bezártság idején se maradjon zene nélkül. Ma már a 23. koncertjüket közvetítik egyhuzamban, de a húsvéti időszakra más meglepetésekkel is készülnek. Az ünnepek alatt Bach Máté-passióját és Mahler „Feltámadás” szimfóniáját teszik közzé, április második felétől pedig minden hétvégén Kakaókoncerttel jelentkeznek a gyerekeknek, családoknak.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

A Budapesti Fesztiválzenekar húsvétkor néhány napra felfüggeszti Karanténestjeit, és grandiózus előadásokat vetít le közönségének.

Nagypénteken (április 10.) és nagyszombaton (április 11.) egy nemzetközi akció keretében J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével.

Húsvét vasárnap (április 12.), hétfőn (április 13.) és az azt követő kedden (április 14.) pedig Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével. (A felvétel a Müpában készült.)

A koncertfelvételeket weboldalukon és Facebook-oldalukon is követheti a közönség minden este 19:45-től.

A zenekar gondol az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól szombatonként 15 órától (ismétlés minden vasárnap) online Kakaókoncerttel jelentkeznek. Lassan elő is lehet készíteni a pöttyös bögréket!

Arra is keresik a megoldást, hogyan segítsék a zenepedagógusok munkáját, ezért a tervek szerint a hangszereket egyenként bemutató, játékos Hangszerkóstoló videókat is készítenek majd muzsikusaik – természetesen otthonról.

 

További információkért kattintson ide.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!