Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Alföldi Róbert: „Van, hogy végletes helyzetet kell teremteni a színésznek, de meg...

Alföldi Róbert: „Van, hogy végletes helyzetet kell teremteni a színésznek, de meg kell nézni, hol a határ”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Otthonról adott videóinterjújában Alföldi Róbert a bezártsággal járó érzések és tevékenységek mellett több közéleti és kulturális kérdést is érintett. 

Ide kapcsolódik:
#Maradjotthon - Alföldi Róbert videóüzenete

- hirdetés -

A rendező interjújában elmondta, hogy igyekszik arra koncentrálni, hogy elfogadja a jelenlegi helyzetet, ami egy olyan kényszerhelyzet, amelyre nincs más alternatíva. Ennek fényében lelkileg nem okoz neki különösebb problémát, hogy most lelassuljon – „hiszen nincs más választásunk” – mondta, valamint véleménye szerint, nem érdemes túl sokat gondokodni illetve szorongani azon, hogy mi vár ránk, hiszen túl sok az ismeretlen. A beszélgetésben a művészeket érő anyagi veszteség is szóba került, valamint a magány és a család hiánya is.

Ide kapcsolódik:
Háborúban hallgatnak a múzsák

Alföldi Róbert szerint

azok a színházak és alkotók, akik megpróbálnak a szó legkonkrétabb értelmében függetlenként működni, azoknak annyi,

azt pedig, hogy az új törvénymódosítás értelmében minisztériumi delegáltakkal duzzasztanák fel a színházi felügyelőbizottságokat, úgy értelmezte, hogy a színházak cenzorokat kapnak.

Ide kapcsolódik:
Minisztériumi emberek kerülnek a színházakba

Szó esett Eszenyi Enikő ügyéről is, amellyel kapcsolatban Alföldi Róbert azt mondta, egyáltalán nem kérdőjelezi meg a sértettek a fájdalmát és a megbántottságát, habár ő semmit sem látott vagy tapasztalt azokból a vádakból, melyek Eszenyit érték. „Enikő ennél jobbat nem tehetett volna, mint hogy visszavonja a pályázatot, de én azt gondolom, hogy egy normális helyzetben a társulat azt tudja neki mondani, hogy Enikő, ne pályázzál, mert nem szeretnénk.”

Ide kapcsolódik:
Eszenyi Enikő visszavonja vígszínházi pályázatát

Alföldi Róbert saját bevallása szerint maga sem egy „finom rendező”, de szerinte „finomkodva nem lehet színházat csinálni.” „Van olyan, hogy végletes helyzetet kell teremteni, hogy az segítsen a színésznek, de meg kell nézni, hogy hol a határ, ahol emberileg sérül valaki” – mondta.

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X