Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Aukciós történelmet írt egy Cartier-karkötő

Aukciós történelmet írt egy Cartier-karkötő

Rekordot jelentő 1,34 millió dollárért (426 millió forint) cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház online árverésén. A francia ékszer- és óragyártó cég legendás Tutti Frutti-darabjai közé tartozó ékszer korábban egy amerikai magángyűjtemény részét képezte, írja a Vogue.

- hirdetés -

A drágakövekkel kirakott színpompás karkötő leütési árát 600-800 ezer dollár közé becsülték az aukciót megelőzően. „Elmondhatatlanul örülünk az eredménynek. Szinte biztosan ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha ékszerért fizettek egy kizárólag online elérhető aukción” – mondta Frank Everett, a New York-i Sotheby’s ékszerrészlegének alelnöke.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Milliókat érő sportrelikviák kerülnek árverésre Dallasban

A rekord az internetes ékszeraukciók új korszakának kezdetét hirdeti: az ékszereket kínáló online licitek példa nélküli bevételekkel zárultak a járványügyi korlátozásokkal kísért elmúlt hetekben. Az otthonmaradásra kényszerült embereknek jócskán jut idejük az aukciósházak kínálatának feltérképezésére, ami az eladásokban is megmutatkozik.

Ide kapcsolódik:
Új rekordok születésére készülhetünk a virtuális műkereskedelem világában

A Sotheby’s londoni irodájának április 7-én véget ért online ékszeraukcióján az összes tétel elkelt, 3,7 millió dolláros összbevételt produkálva. Az online aukciók ráadásul a jelek szerint vonzó alternatívát jelentenek a vásárlók új nemzedéke számára: a licitálók 30 százaléka új regisztráló volt az aukciósháznál és ugyanekkora százalék volt közülük 40 év alatti. A Christie’s ugyancsak példátlan sikert könyvelhetett el a közelmúltban. Április 24-én véget ért internetes ékszerlicitjén 1,35 millió dollárért cseréltek gazdát a tételek.

További részletek az aukciósház oldalán, ide kattintva érhetők el.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!