Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bob Dylan nyolc év után új albumon dolgozik a karantén alatt?

Bob Dylan nyolc év után új albumon dolgozik a karantén alatt?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Három hét alatt már a második új meglepetésszámmal jelentkezett az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan, ami a The Rolling Stone magazin szerint arra utalhat, hogy a zenész, akinek utoljára nyolc éve jelent meg új dalokat tartalmazó lemeze, most ismét egy új albumon dolgozik.

A március 27-én közzétett, 17 perces nagy ívű amerikai ballada, a Murder Most Foul után Dylan az I Contain Multitudes című számmal lepte meg rajongóit. A Walt Whitman költeményét idéző dal sokkal rövidebb az előzőnél – négy és fél perces – és minimális hangszereléssel, gitár és cselló kíséretében szólal meg, ütősök nélkül.

- hirdetés -

I Contain Multitudes

I Contain Multitudes https://bobdylan.lnk.to/IContainMultitudesFA

Közzétette: Bob Dylan – 2020. április 16., csütörtök

A dal szövege tele van kulturális hivatkozással, idézettel, szójátékkal. Tiszteleg David Bowie, Edgar Allan Poe, az ír költő, Anthony Raftery és William Blake előtt is. Az új dalt ismét minden előzetes bejelentés nélkül tette hozzáférhetővé. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a rövid idő alatt közzétett két új dal előfutára-e egy következő Dylan-albumnak.

A zenész legutóbb 2012-ben jelentetett meg új számokból álló korongot, amely a Tempest címet kapta, azóta három feldolgozásanyagot tett közzé és újabb darabokkal gazdagította kiadatlan stúdiófelvételeit tartalmazó sorozatát.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X