Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann német tenor és Ludovic Tézier francia bariton. A petícióval a munka nélkül maradt művészeket akarják támogatni, és meg akarják védeni az opera világát az európai országokban.

„Mi, művészek alázattal kérünk mindenkit, aki egyetért vele, írják alá ezt a petíciót, hogy támogassák egy olyan társadalom eszméjét, melyben a szépség és a kultúra nem tűnik el, és egy olyan Európát, melynek feladata saját civilizációjának legszebb öröksége, a művészet megőrzése” – fogalmaztak a petícióban. Tézier és Kaufmann számos alkalommal énekelt már együtt, például Verdi Aida, és Don Carlos című operáinak előadásában is. A change.org weboldalon olvasható petíciót öt nyelven – az angol mellett franciául, spanyolul, németül és olaszul is – kiadták.

Ide kapcsolódik:
Jonas Kaufmann a munkanélküli művészekért énekel

A művészek kiemelték: vigasztaló, hogy a drasztikus korlátozások idején sok színház és művész ingyen rendelkezésre bocsátja művészetét, miközben sok szerződés érvényét veszti kis összegű kompenzáció mellett vagy kompenzáció nélkül. Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy a színház valóban csak a színpadon él. „Ennek az egyedülálló művészeti formának és minden művészének a létezése olyannyira veszélyben van, mint még soha történelme során”- írják.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X