Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann német tenor és Ludovic Tézier francia bariton. A petícióval a munka nélkül maradt művészeket akarják támogatni, és meg akarják védeni az opera világát az európai országokban.

- hirdetés -

„Mi, művészek alázattal kérünk mindenkit, aki egyetért vele, írják alá ezt a petíciót, hogy támogassák egy olyan társadalom eszméjét, melyben a szépség és a kultúra nem tűnik el, és egy olyan Európát, melynek feladata saját civilizációjának legszebb öröksége, a művészet megőrzése” – fogalmaztak a petícióban. Tézier és Kaufmann számos alkalommal énekelt már együtt, például Verdi Aida, és Don Carlos című operáinak előadásában is. A change.org weboldalon olvasható petíciót öt nyelven – az angol mellett franciául, spanyolul, németül és olaszul is – kiadták.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Jonas Kaufmann a munkanélküli művészekért énekel

A művészek kiemelték: vigasztaló, hogy a drasztikus korlátozások idején sok színház és művész ingyen rendelkezésre bocsátja művészetét, miközben sok szerződés érvényét veszti kis összegű kompenzáció mellett vagy kompenzáció nélkül. Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy a színház valóban csak a színpadon él. „Ennek az egyedülálló művészeti formának és minden művészének a létezése olyannyira veszélyben van, mint még soha történelme során”- írják.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!