Papageno Radio
Intermezzo Felolvasó-színházi videósorozatot indított a Független Színház Magyarország

Felolvasó-színházi videósorozatot indított a Független Színház Magyarország

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Független Színház Magyarország Ruždija Sejdovič és Jovan Nikolič klasszikusát, a Kosovo mon Amour című színdarabot gondolta újra és mutatja be hatrészes videó formájában. Az első részt 2020. március 27-én tették közzé, a következő videó április 3-án várható. A karanténprodukció a háborús trash műfajában készült.

Hogyan hat egy társadalomra a gyűlöletkeltés? Miként állhatunk ki az identitásunkért és az értékeinkért? Többek között ezeket a kérdéseket is feszegeti Ruzdija Sejdovič és Jovan Nikolič alkotása. A Független Színház Magyarország évek óta tiszteleg a nemzetközi színházi világnap előtt. Az idei évben felolvasószínházi keretek között mutatták volna be a Kosovo mon amour című előadást. Ám a jelenlegi helyzethez igazodva egy merőben új formában és stílusban, videósorozatban, telefonnal felvett részleteken keresztül tárják a közönség elé.

A videók a Független Színház Magyarország Facebook– és Instagram-oldalán, valamint YouTube-csatornáján érhetők el.

„A színházban 50-60 ember látta volna a felolvasó színházi előadást, az online videó első része viszont már a bemutató napján 200 emberhez elért” – nyilatkozta Balogh Rodrigó, a színdarab rendezője, a Független Színház Magyarország művészeti vezetője, aki szerint „A színházak jelentős kihívás előtt állnak, ami egyaránt vezethet a csőd és a megújulás irányába. Mi próbálunk az utóbbi úton elindulni, a digitális átállás miatt eddig nem ismert közösségekhez juthatunk el.”

Promóció

Stream és színház

X
X