Papageno Radio
Intermezzo Május közepén kinyitnak az osztrák múzeumok és könyvtárak

Május közepén kinyitnak az osztrák múzeumok és könyvtárak

Bár pontos dátumot nem mondott Werner Kogler osztrák alkancellár és kulturális miniszter, valamint Ulrike Lunacek kulturális államtitkár, de az április 17-i bécsi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy május közepén részlegesen újraindul Ausztriában a kulturális élet.

Ismét kinyitnak Ausztriában a múzeumok, a képzőművészeti kiállítóterek, és bár az olvasótermek továbbra is zárva maradnak, de újra látogathatók lesznek a könyvtárak és a magánarchívumok. Az államtitkár azonban hozzátette, a múzeumokban június végéig a rendes felújításokat fogják végezni. A nagyrendezvényeket, fesztiválokat és városi eseményeket továbbra sem engedélyezik. Ezeknek az esetében július vége volt az tilalom határideje, amit augusztus 31-ig meghosszabbítottak. Az idén centenáriumát ünneplő Salzburgi Ünnepi Játékok, valamint a Bregenzi Ünnepi Játékok esetében még nincs döntés, azt május közepéig hozzák meg. A mozik szintén nyár végén nyithatnak újra.

Ide kapcsolódik:
Az osztrák kulturális élet június végéig teljesen leáll

Ausztriában a nehéz helyzetbe került művészek támogatására létrejött egy ötmillió eurós alap, ebből gyorssegélyként már négyszázezer eurót kifizettek, a 2200 beérkezett igény körülbelül negyedét dolgozták eddig fel. A következő hetekben további intézkedések várhatók a kulturális területen működő nonprofit szervezeteket, illetve a szabadúszó művészeket illetően.

(Die Presse)

 

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

Promóció

X
X