Papageno Radio
Intermezzo Május közepén kinyitnak az osztrák múzeumok és könyvtárak

Május közepén kinyitnak az osztrák múzeumok és könyvtárak

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bár pontos dátumot nem mondott Werner Kogler osztrák alkancellár és kulturális miniszter, valamint Ulrike Lunacek kulturális államtitkár, de az április 17-i bécsi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy május közepén részlegesen újraindul Ausztriában a kulturális élet.

Ismét kinyitnak Ausztriában a múzeumok, a képzőművészeti kiállítóterek, és bár az olvasótermek továbbra is zárva maradnak, de újra látogathatók lesznek a könyvtárak és a magánarchívumok. Az államtitkár azonban hozzátette, a múzeumokban június végéig a rendes felújításokat fogják végezni. A nagyrendezvényeket, fesztiválokat és városi eseményeket továbbra sem engedélyezik. Ezeknek az esetében július vége volt az tilalom határideje, amit augusztus 31-ig meghosszabbítottak. Az idén centenáriumát ünneplő Salzburgi Ünnepi Játékok, valamint a Bregenzi Ünnepi Játékok esetében még nincs döntés, azt május közepéig hozzák meg. A mozik szintén nyár végén nyithatnak újra.

Ide kapcsolódik:
Az osztrák kulturális élet június végéig teljesen leáll

Ausztriában a nehéz helyzetbe került művészek támogatására létrejött egy ötmillió eurós alap, ebből gyorssegélyként már négyszázezer eurót kifizettek, a 2200 beérkezett igény körülbelül negyedét dolgozták eddig fel. A következő hetekben további intézkedések várhatók a kulturális területen működő nonprofit szervezeteket, illetve a szabadúszó művészeket illetően.

(Die Presse)

 

Promóció

X
X