Papageno Radio
Blogok Könyvsarok Meghalt Győrffy Miklós, a magyar televíziózás és rádiózás egyik legismertebb alakja

Meghalt Győrffy Miklós, a magyar televíziózás és rádiózás egyik legismertebb alakja

76 éves korában hunyt el Györffy Miklós újságíró és egyetemi tanár, a magyar tévézés és rádiózás egyik legendája, közölte a Facebookon egykori kollégája, Fodor János – adta hírül az Index.

„Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem. Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki – persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt. Meghalt a Györffy” – írja Fodor János a posztban.

1943. december 21-n született Segesden. 1963–1968 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magyar-filozófia szakos hallgatója volt. 1971-től Győrffy Miklós több mint harminc éven át volt a Magyar Rádió munkatársa, vezető szerkesztője. Olyan műsorokban dolgozott többek között, mint a Krónika, a 168 Óra vagy a Vasárnapi Újság, a Magyar Televízió munkatársaként pedig olyan műsorokban volt látható, mint a Stúdió, a Hírháttér, a Napzárta, a Kincsestár vagy a Szólás szabadsága.

Dr. Győrffy Miklós hazánk első kommunikáció tanszékét hozta létre 1993-ban a Kodolányi János Egyetemen. A kommunikáció- és médiatudomány szak alapítója, immáron örökös tanszékvezetője. 2010-ben doktori fokozatot szerzett a Színház és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájában.

Győrffy Miklóst 1990-ben Táncsics Mihály-díjjal, 1992-ben Akadémiai Újságírói Díjjal, 1998-ban Budapestért díjjal tüntették ki. A Kodolányi János Egyemen saját halottjának tekinti.

(Via Index, Kodolányi János Egyetem)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!