Papageno Radio
Intermezzo Musicalpályázatot hirdet a Madách Színház

Musicalpályázatot hirdet a Madách Színház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Madách Színház pályázatot hirdet új magyar musical megalkotására. A nyertes művet bemutatják a Madách Színház stúdiószínpadán.

Jelentkezési határidő: július 13.


A 20. század elején magyar zeneszerzők és szövegírók nagyszerű művek sorát adták a világnak. „Ezt a hagyományt szándékozott ösztönözni a Madách Színház vezetősége, amikor először 2010-ben, majd 2012-ben pályázatot írt ki a legkorszerűbb színházi műfaj, a musical műfajában”. Mindkét korábbi musicalpályázaton olyan művek születtek, amelyek azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak. Ezek között van a Csoportterápia, a Macskadémon, A púpos és az Én, József Attila című mű. A harmadik Madách Musical Pályázatot azzal a reménnyel indítják útjára, hogy megismétlődik a két korábbi pályázat sikere és ismét kiváló művekkel gazdagodik a magyar musicalirodalom.

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton kizárólag olyan művek vehetnek részt, amelyeket még nem mutattak be színpadon, továbbá a 2010-ben és 2012-ben meghirdetett pályázatra már benyújtott musicalekkel sem lehet újra pályázni.
  • A pályázaton egy pályázó egy művel vehet részt.
  • Az alkotók neveivel és a készülő művek címeivel július 13-ig várják a jelentkezéseket e-mailben, a musical_palyazat_2020@madachszinhaz.hu címre.
  • A készülő művek öt dalának demofelvételét, egy jelenetét és szinopszisát október 12-ig várják. A beadást követően prezentációt tartanak, amelyen a szerzők bemutatják a darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.
  • A kiválasztott művek teljes zenei anyagának demofelvételét, szövegkönyvét és kottaanyagát 2021. március 12-ig le kell adni, valamennyi anyagot online kérik. Ezek alapján határoz a zsűri a versenyben maradó művekről.

A szakmai bírálóbizottság tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a színház zenei vezetője; Szente Vajk rendező; Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

Az eredmény publikálását követő hónapokban a kiválasztott művekből a szerzők betanításában 30 perces koncertszerű bemutató készül. Ezek színpadra állításához a Madách Színház rendezőt, előadókat, technikai segítséget és a próbákhoz helyiséget biztosít. A 30 perces koncertszerű feldolgozásokat, a szerző által létrehozott zenei kísérettel 2021 június-júliusában a Madách Színház stúdiószínpadán mutatják be, ezt követően dönt a zsűri a nyertes pályaműről. A díjnyertes darab bemutatóját a 2021/2022-es évadban tartják a Madách Színház stúdiószínpadán. A bemutatóhoz szükséges zenekíséretet vagy zenei alapot a szerző biztosítja.

Kapcsolattartás:

 

Papp Mária (szervezési kérdések)

 

Lőkös Ildikó (dramaturgiai kérdések)

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X