Papageno Radio
Intermezzo Online adják át a Broadway színházi díjait

Online adják át a Broadway színházi díjait

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

New York üzleti színházait a Broadway-n találjuk, ahol musicaleket és hollywoodi sztárokat felvonultató prózai darabokat láthatunk méregdrága jegyekért. Az Off- és az Off-Off-Broadway produkcióira a kísérletezés, az európai művészszínházi attitűd jellemző, és a jegyek ára is jóval olcsóbb. 

Ide kapcsolódik:
A Broadway is elindítja streamingszolgáltatását

A Broadway-produkciók alkotóit tévében is közvetített gálán, Tony-díjakkal ismerik el, a Radio City Music Hall-beli rendezvényt az utóbbi években olyan színészek vezették, mint Neil Patrick Harris, Hugh Jackman és James Corden, a fellépők között pedig a legnagyobb sztárokat láthatta a közönség.

Ide kapcsolódik:
A New York-i Carnegie Hall szeptemberben nyit újra

Az Obie- és a Lucille Lortel-díjakat az Off- és az Off-Off-Broadway legjobbjai kapják, ám annak ellenére, hogy számos későbbi kasszadarab, a Rent, a Tánckar története innen indult, jóval kevésbé kerülnek fókuszba. Az elismeréseket átadó szervezetek azonban úgy döntöttek, a csonka évad ellenére is kihirdetik a kategóriák győzteseit, a díjátadót pedig online tartják meg: „El kell ismernünk az elvégzett munkát, és meg kell emlékeznünk arról, ami elveszett” – fogalmazott Heather Hitchens, az American Theater Wing, az 1917 óta működő, a Tony- és az Obie-díjak mögött is álló New York-i színházi szervezet ügyvezetője.

(Variety)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X