Papageno Radio
Színház Szerelem a színpadon túl – Az operavilág sztárpárjai

Szerelem a színpadon túl – Az operavilág sztárpárjai

Nem ritka, hogy két, azonos szakmai körben mozgó ember egymásra talál, főleg egy olyan zártabb közegben, mint az előadó-művészet. Cikkünkben a jelenlegi operajátszás legismertebb művészpárjaiból állítottunk össze listát.

Anna Nyetrebko és Yusif Eyvazov

Korunk ünnepelt szopránja 2014-ben ismerkedett meg Yusif Eyvazovval, az azerbajdzsáni tenorral. A Római Operaház Manon Lescaut-előadásának főszerepeit alakították együtt, és a kapcsolatból öt hónap múlva házasság lett. A pár hármasban él Nyetrebko 12 éves fiával, akinek apja nem más, mint a szintén világhírű Erwin Schrott…

Diana Damrau és Nicolas Testé

A német sztárszoprán és a francia basszbariton egy templomi koncerten találkozott egymással Münchenben, egy oratóriumban énekeltek együtt. 2010-ben házasodtak össze, és két fiúgyermekkel büszkélkedhetnek.

Roberto Alagna és Aleksandra Kurzak

Az Alagna-Kurzak házaspár története már-már filmbe illően romantikus. 2012-ben, a Szerelmi bájital londoni előadásain szerettek egymásba, és ez az opera később is több alkalommal jelen volt életük fordulópontjainál. A lengyel szoprán ugyanúgy épp Adinát alakította, amikor kiderült, hogy babát vár, és az esküvőjüket is két Szerelmi bájital-előadás között tartották meg 2015-ben.

Kolonits Klára és Dinyés Dániel

A hazai operaélet neves művészpárja 2002-ben ismerkedett meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik vizsgaelőadásán, aminek Dinyés a zenei vezetője volt, Kolonits pedig a főszerepet énekelte.

A házaspár a járványhelyzet miatt március közepén közös videósorozatot indított EstiDalPosta címmel.

EstiDalPosta 1.

Közzétette: Klára Kolonits – 2020. március 16., hétfő

Sir Simon Rattle és Magdalena Kožená

A brit karmester és a cseh mezzoszoprán románca 2003-ban, a Glyndebourne-i Fesztiválon kezdődött: az Idomeneo előadásában vettek részt mindketten. 2008-ban keltek egybe, és két közös gyermekük született.

(Via LA Times, The Guardian, WQXR Blog, Business Class magazin, Wikipedia)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!