Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sztárparádéra készül ősszel a Zeneakadémia – Íme, az új bérletek részletei

Sztárparádéra készül ősszel a Zeneakadémia – Íme, az új bérletek részletei

Már megvásárolhatók a Zeneakadémia 2020. őszi bérletei, a koncerteken mások mellett Julia Lezsnyeva, az Il Giardino Armonico és Isabelle Faust, Emmanuel Pahud és fúvós partnerei, valamint számos kitűnő magyar muzsikus lép fel. A tavasszal elmaradt hangversenyek esetleges új időpontjáról, a jegyek visszaváltásáról az intézmény honlapján olvashatók folyamatosan frissülő információk.

- hirdetés -

Újfent kiváló hazai és külföldi előadók lépnek fel a Zeneakadémia Koncertközpont bérletes hangversenyein 2020 őszétől. A rendkívüli helyzet miatt a most elindult kedvezményes vásárlási időszak hosszabb lesz, május 31-ig tart.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Koncertek a Zeneakadémiáról – házhoz szállítva!

A Tiszta barokk 2020 ősz elnevezésű bérletben visszatérnek a historikus zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico együttessel lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.

Il Giardino Armonico – fotó: Lukasz Rajchert

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként együtt lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković. A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter kamarapartnerei a Zeneakadémián először bemutatkozó Daniel Hope és régi vendégként Claudio Bohórquez, a felívelő karrierű Kokas Dóráé Maxim Rysanov és Vadim Holodenko, Fenyő Lászlóé pedig a nemzetközi élvonalban egyre többet szereplő Jiyeong Mun lesz.

Az Orgona a központban bérlet részeként először ad szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson, mindnyájan klasszikus és modern kompozíciókkal egyaránt készülnek. A tehetség kötelez elnevezésű sorozatban a Zeneakadémia fiatal tehetségei mutatkoznak be egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten, az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig a csodabogár zenészekről lesz szó.

A kamara.hu fesztiválon novemberben ezúttal Franciaország, azon belül is Párizs lesz előtérben. A program művészeti vezetői, Simon Izabella és Várjon Dénes a kiemelkedő muzsikusokat felvonultató, sokrétegű és összetett műsort idén a Vörös és fekete című Stendhal-remekmű köré építik; e regény számos zenei asszociációt hordoz – formait, dallambelit és a mondanivalót tekintve egyaránt.

Venice Baroque Orchestra – forrás: Marcon

Dr. Vigh Andrea rektor elmondta: a járvány miatti korlátozások következtében az intézmény nyolc saját szervezésű koncertje maradt el végleg, tizenkilenc azonban új, őszi dátumra került. Ezen kívül összesen hatvanegy befogadott koncertet nem lehet megtartani a korlátozások bevezetésétől a mostani szezon végéig.

A Zeneakadémia saját szervezésű eseményeinek új időpontjáról, a bérletes cserehangversenyek lehetőségéről, a jegyek visszatérítéséről a zeneakademia.hu portálon folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.