Papageno Radio
Intermezzo 103 évesen került fel a legnagyobb brit slágerlistára Vera Lynn

103 évesen került fel a legnagyobb brit slágerlistára Vera Lynn

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára. A 103 éves énekesnő legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével a lista 30. helyére került – adta hírül a BBC News.

2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került. Az album most a második világháború európai befejeződése 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét.

A BBC is közvetítette május 8-án az üres londoni Royal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Nagy-Britanniában. Jenkins azokat a második világháborús lelkesítő dalokat  – The White Cliffs of Dover és A Nightingale Sang in Berkeley Square is – adta elő, amelyekkel a britek egyik legnépszerűbb közéleti személyisége, Vera Lynn tartotta a lelket annak idején a brit és a szövetséges katonák millióiban. Katherine Jenkins egy virtuális duettet is énekelt Very Lynn-nel.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X